Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 05:00
UPD:05:20
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια, και τα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα βουνά. Τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα βορειότερα νησιά. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 4 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή