Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 08:00
UPD:13:49
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη η σημερινή.

* Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, Teodor Baconschi και Nikolay Mladenov αντιστοίχως, στην τριμερή υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας. Αντικείμενο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσουν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η προώθηση της «Συνέργειας για τη Μαύρη Θάλασσα». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βουκουρέστι ο κ. Δρούτσας θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας. Οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν το Ιδρυμα Titulescu, όπου και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες για τα 130 χρόνια σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρουμανίας.

* Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, για την ενίσχυση του συντονισμού της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

* Στο Βερολίνο θα μεταβεί σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, και στο Αμβούργο το Σάββατο 22 Μαΐου. Ο κ. Ξυνίδης θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης. Επίσης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

* Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί έως την Κυριακή 23 Μαΐου κινεζική αντιπροσωπεία 10 υψηλόβαθμος αξιωματικών με επικεφαλής τον στρατηγό Στρατηγό Zhang Haiyang (Political Commissar of the 2nd Artillery Force of the PLA), στο πλαίσιο υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας, η κινεζική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και της Ολυμπίας, καθώς και στην πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης και αρχαιολογικούς χώρους του νομού Αττικής.

* Στα μαθήματα της Ιστορίας (Θεωρητική κατεύθυνση) της Βιολογίας (Θετική κατεύθυνση), της Χημείας-Βιοχημείας (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

* Αφισοκόλληση σήμερα σε πλοία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που θα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και διανομή αναμνηστικών δώρων στους επιβάτες, στο πλαίσιο της χθεσινής Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα, διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

* Αφιέρωμα στην ορχηστρική τέχνη, πλαισιωμένο από μια σειρά ιδιαίτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», στο Πολιτιστικό Κέντρο «¶λέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

* Στις 9 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου φαρμάκων, στον 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος του φαρμακοποιού, περιόδου Μαΐου 2010, στο μάθημα της Τοξικολογίας.

* Στις 9 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας, επίδειξη τζούντο, από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο.

* Στις 9.30 π.μ. ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφθεί τα διϋλιστήρια του Φράγματος Γαδουρά και στη συνέχεια τα εργοτάξια της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, αγώνες χειροσφαίρισης, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΦΑΑΑ ΑΠΘ.

* Στις 10 π.μ. στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης θα παραστεί στην ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2010 Β' ΕΣΣΟ.

* Στις 11:30 π.μ. στη Ρόδο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Cosco Wei Jiafu και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της της Piraeus Container Terminal S.A., Li Keqiang.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώγη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία Δωδεκανήσου ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τα δημόσια έργα υποδομών του Νομού, με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσων, δημάρχους, τοπικά και υπηρεσιακούς φορείς.

* Στη 1 μ.μ. στον αποκλεισμό του Ευήνου στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα προχωρήσουν κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης».

* Στη 1:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Al-Baghdadi Ali al-Mahmudi. Θα γίνουν δηλώσεις. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στις 2 μ.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικών – Προστασίας Καταναλωτή και Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 2:30 μ.μ. στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

* Στις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών, η ομάδα σχεδιαστών Part 1 από τη Θεσσαλονίκη θα παίξει με τους θεατές τρισδιάστατα παιχνίδια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), «Χώρος Δράσης».

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ελληνικού συνεδριάζει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Το Πρόγραμμα Καλλικράτης και ο αγώνας του Δήμου Ελληνικού».

* Στις 6 μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ, αγώνας επίδειξης αντισφαίρισης, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

* Στις 8:30 μ.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Vuk Jeremic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και δείπνο εργασίας.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το πιο πρόσφατο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, Ανδαλουσία (2009). Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην αειθαλή μουσική δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη, του "διεθνούς" Ελληνα συνθέτη που αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό κεφάλαιο της μουσικής και κοινωνικοπολιτικής Ιστορίας της Ελλάδας. Με την ΚΟΘ θα συμπράξει η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, τα οποία γαλούχησαν γενεές επί γενεών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Στο πόντιουμ θα ανεβεί ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

* Στις 10 το βράδυ λήγει η κατάθεση των δελτίων του «Στοιχήματος» στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αύριο Σάββατο 22/5, ημέρα του τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπάγιερν και την Ιντερ, κλειστά θα είναι σε όλη τη χώρα τα πρακτορεία.

Σάββατο 22 Μαΐου

* Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας η σημερινή.

* Στην Ικαρία θα βρίσκεται σήμερα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πυθαγόρας Βαρδίκος και στα βόρεια Δωδεκάνησα ο Τάκης Ρήγας, σε οργανωμένες εκδηλώσεις του κόμματος.

* Σήμερα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Σκούρτων Βοιωτίας η χειροτονία του εψηφισμένου επισκόπου Τανάγρας, Πολύκαρπου, με την κανονική άδεια του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

* Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Γεωργίου Α’ λόγω Bike Show.

Ειδικότερα θα ισχύσει:

1) Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των οχημάτων, πλην μηχανών τύπου Harley και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, επί της οδού Κορίνθου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δημ. Γούναρη έως την οδό Αγίου Νικολάου και επί της οδού Μαιζώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δημ. Γούναρη έως Κολοκοτρώνη.

2) Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων πλην μηχανών τύπου Harley επί της οδού Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δημ. Γούναρη έως Κολοκοτρώνη.

Οι ανωτέρω ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μόνο για σήμερα Σάββατο 22/5.

* Στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο τελετών, την αίθουσα συνεδριάσεων και την αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η έναρξη του διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «International Conference on International Business 2010», συνδιοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ιδρύματος, σε συνεργασία με την Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης (University of Messina) και το Ερευνητικό Κέντρο CRIISEA του Γαλλικού Πανεπιστημίου Picardie (University of Picardie). Κύριοι ομιλητές ο κορυφαίος ειδήμονας σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας (παραοικονομίας, καθηγητής Fr. Schneider και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Χρ. Πιτέλης.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Πόρο ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο δήμαρχος Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός, θα εγκαινιάσουν το νέο γραφείο Πολεοδομίας του νησιού.

* Στις 7:30 μ.μ. στην περιφέρεια Τροιζηνίας η επίσημη παράδοση του αλιευτικού καταφυγίου Δρυόπης από τον νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα και τον δήμαρχο Τροιζήνας, Ιωάννη Σαμπάνη. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη φιλική συμμετοχή της Αναστασίας Μουτσάτσου.

* Στις 9 μ.μ. στη Πειραματική Σκηνή-Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών η ομάδα σύγχρονου χορού B+6 θα ανεβάσει την παράσταση «Lift-ing», που αφορά την ιστορία πέντε γυναικών, πέντε διαφορετικών χαρακτήρων που άφησαν την πατρίδα τους αναζητώντας έναν καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) «Χώρος Δράσης».

Κυριακή 23 Μαΐου

* Αλλάζει από σήμερα Κυριακή 23 Μαΐου ο αριθμός κλήσης 134 για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του ΟΤΕ σε 13888. Στον αριθμό θα παρέχονται υπηρεσίας Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

* Στις 8 π.μ. έως τη Δύση του Ηλίου γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Δυτική Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και φωταγώγηση όλων των δημόσιων κτιρίων τις βραδυνές ώρες μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας 24/5.

* Στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο τελετών, την αίθουσα συνεδριάσεων και την αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η έναρξη του διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «International Conference on International Business 2010», συνδιοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ιδρύματος, σε συνεργασία με την Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης (University of Messina) και το Ερευνητικό Κέντρο CRIISEA του Γαλλικού Πανεπιστημίου Picardie (University of Picardie). Κύριοι ομιλητές ο κορυφαίος ειδήμονας σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας (παραοικονομίας, καθηγητής Fr. Schneider και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Χρ. Πιτέλης.

* Στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη επίσημη δοξολογία στην μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 10:45 π.μ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πόντιου Παπά και Δασκάλου.

* Στις 6 μ.μ στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Ολγας 198) η 5 η Εκθεση Οικολογικών Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα παραδοσιακά χορευτικά σχήματα: Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» (παραδοσιακούς χορούς Πόντου και Θράκης), Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πυλαίας (παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας), Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου (παραδοσιακοί χοροί Πόντου) και Κερκυραϊκή Ενωση Θεσσαλονίκης «Αγιος Σπυρίδων» (παραδοσιακοί χοροί Κέρκυρας). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 μ.μ. έως τις 10 η ώρα το βράδυ και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα βιολογικών καλλιεργειών.

* Στις 7 μ.μ. στο 3ο Λύκειο Αμαρουσίου (Κυρίλλου & Πέλικα) η παράσταση «Διονύσιος Σολωμός-Ρηγγίνα Λέζα» του Γρηγορίου Ξενόπουλου από τον θίασο «Θεατρικό Ξεκίνημα», διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Η μουσική της παράστασης είναι του Κώστα Παλιούρα. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου η παρουσίαση του βιβλίου του Αθανασίου Κ. Γραμμένου με τίτλο: «Τέλος και τω θεώ δόξα. 1921. Ημερολόγιο Μικρασιατικής Εκστρατείας του Λοχία Αποστόλου Μ. Ρόκου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή