Ν. Κορέα: «Πολύ προσεκτική» η απάντηση στη Β.Κορέα

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 12:43
EPA/CHEONG WA DAE

A- A A+

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα είναι «πολύ προσεκτική» στις απαντήσεις που θα επιλέξει να δώσει στη Βόρεια Κορέα, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης που επιρρίπτει στη Β. Κορέα την ευθύνη για τη βύθιση νοτικορεατικής κορβέτας το Μάρτιο.

«Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έχει μεγάλη σημασία, δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό λάθος και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα μέτρα που θα λάβουμε», δήλωσε ο Λι, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας.

Ο υπουργός ¶μυνας Κιμ Ταε-γιουνγκ είπε ότι η Σεούλ θα εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του βορά.

Από την πλευρά της, η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι η κορεατική χερσόνησος οδεύει σε πόλεμο.

«Από εδώ κι εμπρός, θα θεωρούμε την κατάσταση ως φάση πολέμου και θα αντιδρούμε με αποφασιστικότητα σε όλα τα προβλήματα στις σχέσεις Βορά-Νότου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βορειοκορεατικής Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε από την πλευρά της ότι η Ουάσινγκτον «καταδικάζει σθεναρά» τη βύθιση της κορβέτας, απευθύνοντας έκκληση για διεθνή απάντηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ΗΠΑ και Νότια Κορέα εξετάζουν την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας έναντι της Βόρειας Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή