Μεγάλο το βάρος του Μουντιάλ για Ρεχάγκελ

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 13:10

A- A A+

Η Eθνική Oμάδα αναχώρησε για την Ελβετία και την προετοιμασία της ενόψει Μουντιάλ με τον Οτο Ρεχάγκελ να αναφέρει πως δεν θέλει τραυματισμούς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως είναι ανυπόμονος για την παρουσία του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο Γερμανός προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την προετοιμασία: «Είναι μεγάλο το βάρος. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία. Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής».

Η αποστολή απαρτίζεται από τους:

Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, ¶γγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο Ρεχάγκελ παραχώρησε συνέντευξη και στην εφημερίδα «Weser-Kurier» της Βρέμη αναφέροντας:

«Το καθένα συνέβη στον καιρό του και ήταν όλες τους υπέροχες εμπειρίες. Οπως ωραία ήταν και τότε, στο Ροκενχάουζεν. Βρίσκεται ανάμεσα στο Καϊζερσλάουτερν και το Μάιντς. Κάποτε είχα σώσει την τοπική ομάδα απ’ τον υποβιβασμό, όταν ακόμα ήμουν παίκτης της Καϊζερσλάουτερν. Ηταν μια υπέροχη στιγμή για μένα. Γενικά, έχω ζήσει πολλά καλά και άσχημα. Υπάρχουν και ορισμένες εμπειρίες που δεν ήταν τόσο ωραίες, αλλά τα τελευταία χρόνια είχα πολλές επιτυχίες. Και γι’ αυτό μπορώ και αντέχω ακόμα σε μια τόσο αγχωτική δουλειά».

Για την επιτυχία του 2004:

«Αυτό ήταν κάτι το μοναδικό, αλλά κι ένα Μουντιάλ η Ελλάδα δεν είχε ξαναζήσει, με εξαίρεση το 1994. Συνεπώς έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία να δούμε πώς θα πάμε στη διοργάνωση».

Για το αν πιστεύει ότι το κατόρθωμα αυτό μπορεί να επαναληφθεί:

«Πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ρεαλισμό. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε εμείς μέσα από τις δυνατότητές μας. Εχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια τραυματισμών και απουσιών, διότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Συν τοις άλλοις, κανένας μας δεν έχει ζήσει ποτέ του ένα Μουντιάλ. Στη Ν. Αφρική θα βρίσκονται μόνο οι καλύτεροι του κόσμου. Πιστεύω ότι ακόμη και οι διοργανωτές μέσα στη χώρα τους θα εμφανιστούν πολύ δυνατοί».

Για την κλήρωση με Ν. Κορέα, Νιγηρία και Αργεντινή:

«Δεν με απογοήτευσε. Το γεγονός ότι είμαστε παρόντες στο Μουντιάλ αποτελεί από μόνο του μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Ελλάδα, κατά βάση, δεν είναι "ποδοσφαιρικό" έθνος. Είμαστε, όμως, κοντά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό σας το λέω με υπερηφάνεια. Οταν ο βοηθός μου κι εγώ ξεκινήσαμε την προσπάθεια, η Ελλάδα ήταν στην 66η θέση! Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις