Μήνυμα Χριστόφια - Τάντιτς στους επιχειρηματίες Κύπρου - Σερβίας

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 18:08
A- A A+

Την ανάγκη αναβάθμισης της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών υπογράμμισαν από κοινού ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Σέρβος ομόλογός του Μπόρις Τάντιτς, στέλνοντας μήνυμα στους επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Από το βήμα του συνεδρίου για την ενίσχυση της κυπρο-σερβικής οικονομικής συνεργασίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε πλήρη στήριξη στην υποψηφιότητα της Σερβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Τάντιτς υπογράμμισε την πολιτική βούληση του ιδίου και του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, τα εμπορικά επιμελητήρια των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία οικονομικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης δήλωσε ότι στόχος είναι η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών, αλλά και των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Σερβίας.

Ο κ. Τάντιτς, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν, ολοκλήρωσε το απόγευμα την επίσκεψή του στην Κύπρο και αναχώρησε για τη χώρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή