Στην κορυφή της Ευρώπης η Ίντερ

Κατέκτησε το Champions League, νικώντας την Μπάγερν με 2-0 στον τελικό
Σάββατο, 22 Μαΐου 2010 23:37
UPD:23/05/2010 14:31

A- A A+

Ο Ντιέγκο Μιλίτο με δυο προσωπικά του τέρματα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ίντερ στη νίκη της με 2-0 στον τελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι «νερατζούρι» έφτασαν έτσι στην κατάκτηση του Champions League (επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 45 χρόνια), κάνοντας το τρεμπλ για τη σεζόν 2009/10, αφού πήγαν στη Μαδρίτη έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ιταλίας.

Χωρίς πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις, κατά τ' άλλα ο τελικός, τον πήρε η ομάδα που απέκλεισε στον δρόμο της προς αυτόν τα δυο μεγάλα φαβορί: Την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά απαρέγκλιτη προσήλωση στις οδηγίες του προπονητή τους, πήραν πολύ πιο εύκολα απ' όσο ίσως περίμεναν το παιχνίδι. Η Μπάγερν του Λουίς Φαν Γκάαλ έπεσε αύτανδρη στην παγίδα του Πορτογάλου τεχνικού, αφού παρόλο που είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας -που έφτασε ακόμα και το 65%- δεν κατάφερε να σταματήσει τους δαιμόνιους Σνάιντερ και Μιλίτο, οι οποίοι βασισμένοι στη σιγουριά που τους έδινε η άμυνα τους, «σκότωσαν» τους Βαυαρούς στις αντεπιθέσεις.

Δυο για την ακρίβεια χρειαζόντουσαν, προκειμένου ο Αργεντινός να σκοράρει δις και να σκοτώσει τις όποιες ελπίδες των Γερμανών για κάτι καλύτερο.

Η πρώτη ήρθε στο 35'. Μετά από βαθιά μπαλιά Σέζαρ ο Μιλίτο με το κεφάλι κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του και έβγαλε στον Σνάιντερ. Εκείνος την κατάλληλη στιγμή του έκοψε κάθετα τη μπάλα και ο Αργεντινός απέναντι από τον Μπουτ άνοιξε το σκορ.

Η δεύτερη στο 70'. Ξανά η Ίντερ βγήκε ταχύτατα από το δικό της μισό του γηπέδου και ο Μιλίτο από τα αριστερά ήταν ασταμάτητος. Με κοφτή ντρίμπλα πέρασε τον Φαν Μπούιτεν και αποφασιστικά μπήκε μέσα στην περιοχή. Για δεύτερη φορά απέναντι από τον Μπουτ, πλάσαρε με σιγουριά στο βάθος της αριστερής του γωνίας. 2-0 και το παιχνίδι έλαβε τέλος.

Τι και αν οι Γερμανοί έδειξαν την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Από τη στιγμή που το σχέδιο των Ιταλών τους βγήκε μέχρι τελευταίας γραμμής, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Ο μεγάλος ηγέτης των Βαυαρών στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Ολλανδός ¶ριεν Ρόμπεν, έπαιρνε τη μπάλα στα δεξιά, αλλά αμέσως κλεινόταν από δυο και τρεις παίκτες. Διέξοδο προς τον μοναδικό προωθημένο Όλιτς δεν έβρισκε με τίποτα και φάσεις οι της Μπάγερν έβγαζαν μόνο με μακρινά σουτ (τα περισσότερα της απελπισίας).

Μόνο στην αρχή της επανάληψης φάνηκε πως ίσως έφταναν στην ισοφάριση, όταν η Ίντερ βγήκε κάπως απρόσεκτη από τα αποδυτήρια. Όταν σοβαρεύτηκε, όμως, όλα τελείωσαν για τους παίκτες του Φαν Γκάαλ. Ο Μιλίτο απλώς επίσπευσε το αναπόφευκτο.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Λούις Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, ¶λτιντοπ (64' Κλόζε), Μίλερ, Όλιτς (73' Γκόμεζ)

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Σάμιουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Ετό, Μιλίτο (90' Ματεράτσι)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις