Αλ. Παπαρήγα: Θα πτωχεύσει ή ο λαός ή η πλουτοκρατία

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010 12:29
A- A A+

«Σε λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία» καλεί η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως απέναντι στα μέτρα του μηχανισμού στήριξης, το κόμμα της μάχεται «με πρόταση εξουσίας για άλλο δρόμο ανάπτυξης από τον καπιταλιστικό».

Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σημειώνει μάλιστα πως «ή θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία», επισημαίνοντας πως «μέση λύση δεν υπάρχει».

Ερωτηθείσα για την ενότητα της Αριστεράς σημειώνει πως «εγώ εκπροσωπώ το Κομμουνιστικό Κόμμα και όχι κάποια αριστερά, ενώ στο ερώτημα γιατί η Αριστερά δεν εισπράττει κέρδη από την υποχώρηση που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζει πως «εμείς έχουμε το μυαλό μας πρωτίστως στο κίνημα και όχι στην κάλπη».

Η κ. Παπαρήγα για άλλη μία φορά στρέφει τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφερόμενη στην ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή του, τον τοποθετεί «στην αριστερή πλευρά του ευρωμονόδρομου, της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που εκπροσωπούν την εργατική αριστοκρατία».

Επιπλέον αποκρούει τις κατηγορίες για τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «όσο πιο ισχυρό είναι το εργατικό κίνημα, τόσο καλύτερα για το λαό». Προσθέτει μάλιστα πως «αν οι εργαζόμενοι έδιναν περισσότερο βάση στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τι σημαίνει Μάαστριχτ και ευρωμονόδρομος, θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση να τους αντιπαλέψουν σήμερα».

Τέλος για τη στάση του κόμματός της απέναντι στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει νόμο για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, αναφέρει ότι το ΚΚΕ δεν είναι αντιθετο γενικά, αλλά «τον κατάλογο των μελών μας δεν πρόκειται να τον παραδώσουμε σε κανέναν. Το ίδιο ισχύει και για όποιον ενισχύει το ΚΚΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή