ΑΠΘ: Εκδήλωση για την κίνηση πεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 11:50
UPD:11:51
A- A A+

Πόσο φιλική προς τον πεζό είναι μία βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Στο ερώτημα αυτό φιλοδοξεί να δώσει απάντηση η εκδήλωση με θέμα «Προσπαθώ να περπατήσω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2010 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διοργανώνουν η ΜΚΟ «Αναπηρία Σήμερα» και η «Αρχιτεκτονική Επιτόπου».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η κίνηση με τα πόδια σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της Μεσογείου, την Αριστοτέλους καθίσταται μάλλον δύσκολη εξαιτίας μίας σειράς εμποδίων όπως είναι ο νόμιμος και παράνομος εξοπλισμός δρόμου, οι χαράξεις κυκλοφορίας, αλλά και η ύπαρξη μηχανημάτων, κάδων σκουπιδιών, και πινακίδων.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό μάλιστα με τις ασυντόνιστες μεταξύ τους ρυθμίσεις υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος συνθέτουν την εικόνα μίας αφιλόξενης πλατείας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να σταματήσει «αυτή η πορεία παρακμής, για να ξαναγίνει ελκυστικό το περπάτημα στην Αριστοτέλους μέχρι τη θάλασσα, για να θυμηθούμε, να δούμε και να ακούσουμε τον ήχο της ξανά».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αν. καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., κ. Γιάννης Χατζηγώγας μαζί με φοιτητές των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων και Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή