Στ. Καλαφάτης: Καθυστερεί η διαπίστευση των δημοσίων ΚΤΕΟ

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 13:02

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι η μη τήρηση της υποχρέωσης των οδηγών να προσέρχονται στα δημόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ για να αποκτήσουν το απαιτούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου αυτοκινήτου, πέρα από το ότι συνδέεται με την οδική ασφάλεια, στερεί σημαντικά έσοδα από το Δημόσιο.

A- A A+

Για ολιγωρία στο ζήτημα της διαπίστευσης των δημοσίων ΚΤΕΟ κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καλαφάτης, η διαπίστευση των δημοσίων ΚΤΕΟ αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται μέχρι σήμερα για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, η διαπίστευσή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας.

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει επίσης ότι η μη τήρηση της υποχρέωσης των οδηγών να προσέρχονται στα δημόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ για να αποκτήσουν το απαιτούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου αυτοκινήτου, πέρα από το ότι συνδέεται με την οδική ασφάλεια, στερεί σημαντικά έσοδα από το Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, από το 2006 δεν έχουν προσέλθει για τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ περίπου 2,7 εκατ. αυτοκίνητα.

«Η κυβέρνηση ολιγωρεί. Δεν λαμβάνει άμεσα σοβαρά μέτρα για τη διαπίστευση των δημοσίων ΚΤΕΟ. Δεν παρέχει κίνητρα και δεν παίρνει μέτρα για την προσέλευση των αυτοκινήτων για τεχνικό έλεγχο. Δεν αναλαμβάνει καμία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή