Νεκρός ο μπασίστας του γκρουπ «Slipknot»

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 06:48
UPD:11:25

A- A A+

Σε ηλικία 38 ετών έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Slipknot, Πολ Γκρέι. Το σώμα του βρέθηκε νεκρό σε ξενοδοχείο κοντά στο Έρμπαντεϊλ της Αϊόβα από υπάλληλο του ξενοδοχείου.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο δολοφονικής ενέργειας χωρίς όμως, να δίνουν παραπάνω πληροφορίες. Αναμένεται να διενεργηθεί αυτοψία και τοξικολογικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου.

Ο Γκρέι έμενε στο ξενοδοχείο «TownPlace Suites» στην περιοχή του Ερμπαντέϊλ για δύο ημέρες, όπως δήλωσε ο αρχιφύλακες Ντέηβ Ντίσνεϊ.

Γνωστός στο κοινό του και ως «#2» ή «το γουρούνι (the pig)», ο Γκρέι ήταν ιδρυτικό μέλος των Slipknot. Μαζί με τους Τζόι Τζόρντισον και Σόουν Κράχαν, ίδρυσαν το συγκρότημα το 1995 στο Ντε Μόϊν, από όπου κατάγονται και όλα τα μέλη του γκρουπ και το 1996 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Mate.Feed.Kill.Repeat».

Από τότε αποτέλεσαν ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο επιτυχημένα μέταλ συγκροτήματα κερδίζοντας πολλούς θαυμαστές με τις εκκεντρικές μάσκες που φορούσαν στις εμφανίσεις τους.

Το άλμπουμ τους «All hope is gone» κυκλοφόρησε το 2008 κι ανέβηκε στο νούμερο ένα στις διεθνείς μουσικές λίστες. Το συγκρότημα ήταν υποψήφιο επτά φορές για βραβείο Γκράμι και τελικά απέσπασε εκείνο της Καλύτερης Μέταλ Εμφάνισης το 2006.

Ο Νιλ Πόρτνοου, πρόεδρος της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων, που διαχειρίζεται τα βραβεία Γκράμι, δήλωσε: «Ο Πολ Γκρέι είχε πάθος για τη μουσική και μια αίσθηση θεατρικότητας».

Προτεινόμενα για εσάς