ΗΠΑ: Πιο αυστηροί όροι στην άντληση πετρελαίου

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 07:07
A- A A+

Αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις για την έναρξη άντλησης πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται και οι έλεγχοι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα όταν λάβει την έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Πληροφορίες για το θέμα δημοσιεύει και η εφημερίδα «The Wall Street Journal», η οποία αναφέρει πως ο Ομπάμα θα παρουσιάσει λεπτομερώς τις αλλαγές που θα υπάρξουν στους όρους και τις προϋποθέσεις για να δίνονται άδειες άντλησης πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στις αμερικανικές ακτές, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σχεδιάζεται να γίνονται έλεγχοι στις πλατφόρμες άντλησης ώστε να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζονται οι κανονισμοί ασφαλείας και ότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος πριν την έκδοση αδειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή