Εντείνεται η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 07:49
REUTERS/JO YONG HAK

A- A A+

Την οδική σύνδεση μέσω των αυστηρά φρουρούμενων συνόρων της με τη Νότια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα διακόψει η Βόρεια Κορέα, εάν η Σεούλ αρχίσει εκπομπές προπαγάνδας, κάτι που θα οδηγήσει στον τερματισμό της μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών ανάμεσα στις δύο χώρες και της λειτουργίας ενός κοινού βιομηχανικού πάρκου.

Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται σε ανακοινωθέν του βορειοκορεάτικου στρατού που απευθύνεται στη Νότια Κορέα και μεταδόθηκε από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να αρχίσει την μετάδοση μηνυμάτων μέσω μεγαφώνων που θα απευθύνονται στους πολίτες της Βόρειας Κορέας, πρακτική που είχε διακοπεί πριν έξι χρόνια. Η κίνηση εντάσσεται στα αντίποινα εναντίον της Πιονγκγιάνγκ, την οποία η Σεούλ κατηγορεί ότι τορπίλισε μια κορβέτα του πολεμικού της ναυτικού τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 46 ναυτικοί.

Εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες περνούν καθημερινά τα σύνορα για να εργαστούν στο βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ.

Η νέα κλιμάκωση στις διμερείς σχέσεις σημειώθηκε μερικές ώρες πριν την άφιξη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στη Σεούλ από το Πεκίνο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή