Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 07:58
UPD:11:34
A- A A+

* Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 18ης υπουργικής συνάντησης ΕΕ-Οργανισμού χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας/ASEAN. Αντικείμενό της, αναμένεται να αποτελέσουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ και τον ASEAN, η αρχιτεκτονική περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Θα συζητηθούν επίσης οι προκλήσεις ασφάλειας (η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας, η ενεργειακή και η επισιτιστική ασφάλεια) αλλά και η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η πράσινη ανάπτυξη.

* Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών για την Ανταγωνιστικότητα με θέμα την «Ερευνα». Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του Συμβουλίου θα συζητηθούν: ο ευρωπαϊκός χώρος Ερευνας, η "Στρατηγική 2020" για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, η "Καινοτόμος" Ευρώπη, η ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της έρευνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της έρευνας στηρίζεται στην προώθηση των πολιτικών που συνδέουν την έρευνα με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, αναδεικνύουν την αριστεία και την ποιότητα, επενδύοντας, παράλληλα, στο ανθρώπινο δυναμικό.

* Από σήμερα σειρά επαφών σε Φραγκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Πουσσαίου. Στη Φραγκφούρτη ο κ. Νικητιάδης θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Επαγγελματικής Εκθεσης για τον Συνεδριακό Τουρισμό IMEX, η οποία είναι η σπουδαιότερη έκθεση στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί θα έχει συνομιλίες με σημαντικούς παράγοντες του συνεδριακού τουρισμού, με tour operators και αργότερα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στα μέλη της ελληνικής ομογένειας της πόλης.

Στη συνέχεια του ταξιδιού του θα επισκεφτεί το Μόναχο και τη Στουτγάρδη όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες από το χώρο του Πολιτισμού και του Τουρισμού αλλά και με τα μέλη της ελληνικής ομογένειας, τα οποία θα καλέσει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης τουριστικής περιόδου για τη χώρα. Ο κ. Πουσσαίος παράλληλα θα επισκεφτεί το Αμβούργο όπου θα έχει συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες της πόλης αλλά και με την ομογένεια.

* Στην Αθήνα φθάνει σήμερα και θα παραμείνει έως τις 28 Μαΐου, τουρκική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον ακόλουθο Αμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατά την επίσκεψή της στο ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά και επίκεντρο τον καθορισμό των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το 2011. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου - Μυκηνών και στην πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης και το τουρκικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πειραιά.

* Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

* Σαρανταοκτάωρη αποχή έχουν προγραμματίσει από σήμερα και από όλα τα δικαστήρια της χώρας οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

* Την αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα Τετάρτη 26/5 πρυτανικών εκλογών ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο. Οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010.

* Στις 8 π.μ. έως τις 8:37 μ.μ. στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) η διεξαγωγή των εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν και αύριο 27/5.

* Στις 8 π.μ. στην οδό Στρ. Δαγκλή 28 στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της επιχείρησης που θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη 29.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμο Παλιανής η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

* Στις 10 π.μ. έξω από τη Βουλή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους δημάρχους όλης της Ελλάδας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, για να μην ψηφιστεί το άρθρο 16 του προγράμματος "Καλλικράτης" που αφορά στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων.

* Στις 10 π.μ. στην οδό Λένορμαν 104 στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της επιχείρησης του Δήμου.

* Στις 10 π.μ. στο Γήπεδο Λαγυνών στον Δήμο Λαγκαδά, ο αγώνας μεταξύ Λαγυνά-Καλαβάρι στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Λαγκαδά για τους νομαρχιακούς αγώνες με τίτλο: "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 1η Ιουνίου.

* Στις 11 π.μ. τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

* Στις 11 π.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη Τύπου οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής με θέμα: "Τουρισμός και Οικονομική κρίση-Ολη η αλήθεια".

* Στις 11 π.μ. στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Δενδροποτάμου γωνία, απέναντι από το Δημαρχείο του Δήμου Μενεμένης, ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και εργαζομένων στους Δήμους, ενάντια στο σχέδιο "Καλλικράτης".

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου, σύσκεψη με θέμα: "Εναρξη Προγράμματος δακοκτονίας 2010-Διαδικασία πρόσληψης εργατοτεχνικού προσωπικού (αρχιεργάτες)". Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της σοβαρότητας του θέματος που αφορά όλον τον αγροτικό πληθυσμό του νησιού, η παρουσία όλων των φορέων κρίνεται επιβεβλημένη.

* Στις 11:30 π.μ. παρουσίαση από τις αστυνομικές αρχές υπόθεσης εξάρθρωσης σπείρας διαρρηκτών.

* Στις 11:30 π.μ. στο Γήπεδο Σχολείου ο αγώνας Δημοτικού Σχολείου Προφήτη και Δήμου Εγνατίας στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Λαγκαδά για τους νομαρχιακούς αγώνες με τίτλο: "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 1η Ιουνίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24, Αθήνα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία προς τη Βουλή, ενάντια στο σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Παρουσίαση από τη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, των πεπραγμένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου».

* Στη 1 μ.μ. στην οδό Ισμήνης 57 στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, η απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της επιχείρησης του Δήμου.

* Στη 1 μ.μ. αναβάλλεται η προγραμματισμένη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέμα τη σχολική στέγη και τα τεχνικά έργα της Νομαρχίας 2003-2010.

* Στη 1 μ.μ. στον Εβρο η έναρξη της άσκησης Προσομοίωσης Πλημμυρών Ευρωπαϊής εμβέλειας με την επωνυμία «ΕVROS 2010», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχο Σακελλάρη.

* Στις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Nikopolis" στη Θεσσαλονίκη επετειακή ημερίδα με τίτλο: "Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας: δέκα χρόνια συνεργασίας του ΣΒΒΕ με το IMD" διοργανώνει στο πλαίσιο της συνεργασίας των 10 ετών με το International Institute for Management Development - IMD, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη συνδιάσκεψη του κόμματος για άτομα με αναπηρία.

* Στις 5 μ.μ. στο Δημαρχείου Αμαρουσίου, ενημερωτική ημερίδα κατά του καπνίσματος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Μαρκοπούλου ο αγώνας Γερμανία-Ιρλανδία, Β' όμιλος, στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών που φιλοξενεί φέτος η Αθήνα έως τις 31 Μαΐου.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο του Αγίου Δημητρίου ο αγώνας Ελβετία-Νορβηγία, Β' όμιλος, στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών που φιλοξενεί φέτος η Αθήνα έως τις 31 Μαΐου.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Γήπεδο της Καλλιθέας ο αγώνας Ελλάδα-Ηνωμένο Βασίλειο, Α' όμιλος, στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών που φιλοξενεί φέτος η Αθήνα έως τις 31 Μαΐου.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Γήπεδο Κερατέας ο αγώνας Γαλλία-Τουρκία, Α' όμιλος, στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών που φιλοξενεί φέτος η Αθήνα έως τις 31 Μαΐου.

* Στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) εκδήλωση με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και απασχόληση στη σκιά της οικονομικής κρίσης» διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν έχουν ως εξής:

- Ιωσήφ Χασσίδ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «Οικονομική κρίση και εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης: Προβλήματα και προοπτικές για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα».

- Χρήστος Γκόρτσος, αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, «Αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης»

- Γιώργος Ρωμανιάς, επιστημονικός Σύμβουλος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, «Οι αναμενόμενες επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ανεργία στα πλαίσια της νέας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας».

- Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος, Καθημερινή-ΣΚΑΪ, «Τα αίτια και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Μπότσιου, γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

* Στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254, Ταύρος) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Α. Σαλκιτζόγλου με τίτλο: "Η Μικρά Ασία στην Επανάσταση του 1821. Η συμβολή των Μικρασιατών στον εθνικό αγώνα", από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

* Στις 7 μ.μ. στο Γ' ΚΑΠΗ (Αριστείδου και Ρούσβελτ 2) ημερίδα με θέμα: «Επιχειρηματικότητα Ανέργων Γυναικών» διοργανώνει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών γυναικών Ηλικίας 22 έως 64 ετών από την προϊσταμένη του Κέντρου Προώθησης Ανέργων (Κ.Π.Α.) Αγίων Αναργύρων Μαρία Μακρή και την εργασιακή σύμβουλο Ευφροσύνη Πασσά.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος (Λεωφόρος Δημοκρατίας 28) ομιλία με θέμα: Ασκηση και Διατροφή και εισηγητές: Αννα Βερούλη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, εκπαιδευτικός και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 7 μ.μ. στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 23, Σταυρούπολη), εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, διοργανώνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας, Κωνσταντίνος Αδαμίδης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Νέων Θεσσαλονίκης "Πιρουέτα" και έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας.

* Στις 7 μ.μ. συνεδριάζει με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το δημοτικό ραδιόφωνο 90,8 FM.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, Κολωνάκι) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αγγελου Ζία με τίτλο: "Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι Κήποι". Θα μιλήσουν: Χάρης Λάμπερτ, ζωγράφος, Γιώργος Ρίζος αρχιτέκτων.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Παλιό Τελωνείο Χανίων τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: "Πέτρα στη ζωή μας" που διοργανώνουν ο Σύλλογος Χανιά-Σπίτι της Ευρώπης, η Φιλική Εταιρεία Χανίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.ΔΗ.Χ.

* Στις 8 μ.μ. στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει την έκθεση με θέμα: «Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή