Η CIA «σκότωσε μέλη της Αλ-Κάϊντα» στην Υεμένη

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 07:55
A- A A+

Η αμερικανική CIA βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή δολοφονία των έξι μελών της τρομοκρατικής οργάωνσης Αλ-Κάϊντα στην Υεμένη, χάρις στη χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έριξε έναν πύραυλο εναντίον του αυτοκινήτου τους, μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά μέσα.

ΠΗΓΗ : BBC

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, πρόκειται για έναν πύραυλο Χελφάϊρ, τον οποίο έριξε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της CIA, ανατινάζοντας το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόντουσαν οι ύποπτοι ως μέλη της Αλ-Κάϊντα.

Αντιθέτως το ABC, μεταδίδει πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Πριντέϊτορ έριξε δύο πυραύλους Χελφάϊρ.

Κατά το NBC, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντόπισε το αυτοκίνητο των υπόπτων στην επαρχία Μαρίμπ, περίπου 160 χλμ ανατολικά της Σανάα, πριν του επιτεθεί.

Αμέσως μετά το πλήγμα του πυραύλου, ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις από το αυτοκίνητο, γεγονός που συνηγορεί στο ότι οι ύποπτοι μετέφεραν εκρηκτικά, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ιδίου δικτύου. Ερωτηθείσα η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι αρχές της Υεμένης ανεγνώρισαν ένα από τα θύματα ως τον Αλι Κάεντ αλ Χάρθι, ή Αμπού Αλι, ο οποίος εθεωρείτο από τις αμερικανικές αρχές ως ένας από τους πρωτεργάτες της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cole τον Οκτώβριο του 2000.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε πως εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Αμπού Αλι θα αποτελεί μία καλή είδηση, όμως δεν δήλωσε τίποτε για πιθανή αμερικανική εμπλοκή στην έκρηξη, επικαλούμενος την ελλιπή πληροφόρηση που είχε ως εκείνην την ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή