Συνέδριο για τη βιοϊατρική τεχνολογία στη Χαλκιδική

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 11:40
A- A A+

Οι τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας θα απασχολήσουν το Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Βιοϊατρική Τεχνολογία και Πληροφορική - MEDICON 2010, που ξεκινά αύριο στη Χαλκιδική.

Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια σε μία μεσογειακή χώρα, υπό την αιγίδα της «IFMBE - International Federation for Medical and Biological Engineering», θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων σε θέματα όπως η μεθοδολογία και οι εφαρμογές βιοϊατρικής μηχανικής και συστημάτων, η βιοϊατρική απεικόνιση, η επεξεργασία βιοϊατρικού σήματος, η κλινική μηχανική, η ηλεκτρονική υγεία, αλλά και οι τεχνολογίες ανίχνευσης ανθρώπινου συναισθήματος.

Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Πόρτο Καρράς, το 7ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (7th ESBME), που διοργανώνει ανά διετία η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο MEDICON 2010 θα ενσωματωθεί παράλληλα και το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΕΛΕΒΙΤ και η τελετή έναρξης των εργασιών του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 9.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή