Βολές ΝΔ για την παραδοχή Τ. Μαντέλη

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 19:10
UPD:21:59
A- A A+

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι είχε πάρει τα χρήματα από τη Siemens.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Γ. Πεταλωτής: Πυρά κατά ΝΔ για τακτική συγκάλυψης στη διαφθορά

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση της ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens και την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι πήρε χρήματα από την εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ''παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής'', επειδή η κυβέρνηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη διαφάνεια προς όλες τις κατευθύνσεις».

Κατηγορεί μάλιστα τη ΝΔ πως «ακολουθεί ακόμα και τώρα μετά την περίφημη λεκτική μόνον ''συγγνώμη'' του κ. Σαμαρά τη γνωστή της τακτική από τότε που ήταν κυβέρνηση: συγκάλυψη στη διαφθορά, ατιμωρησία και συμψηφισμός. Γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σταθερή και έντιμη στάση της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή».

Υπενθυμίζει τέλος ότι «ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτος μίλησε και πρότεινε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών (και της Siemens) για να μην μείνει καμία σκιά. Και αυτό εμείς το εννοούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή