Σε εξέλιξη η επιχείρηση «top kill» της ΒΡ

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 22:21
UPD:22:32
A- A A+

Την επονομαζόμενη επιχείρηση «top kill», με στόχο να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ξεκίνησε σήμερα η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ.

Οι ειδικοί της ΒΡ προσπαθούν να αντλήσουν λάσπη από το βυθό και να τη συσσωρεύσουν πάνω από την πετρελαιοπηγή ώστε να σταματήσουν τη ροή του αργού πετρελαίου.

Είναι η πρώτη φορά, πέντε εβδομάδες αφότου βυθίστηκε η πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, που η εταιρεία προσπαθεί να σφραγίσει την πετρελαιοπηγή, καθώς οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στόχευαν στην παροχέτευση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΒΡ, Κέντ Γουέλς, για να κριθεί η αποτελεσματικότητα της τελευταίας επιχείρησης θα χρειαστούν ώρες, ίσως και μέρες.

Εν τω μεταξύ, η BP ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει ανεξάρτητο μεσολαβητή, ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση των διεκδικήσεων για αποζημιώσεις εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας.

«Δεσμευόμαστε απολύτως σε μία απλή, έντιμη διαδικασία εξέτασης των διεκδικήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να φθάσουν οι αποζημιώσεις στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή το ταχύτερο δυνατό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της εταιρείας, Τόνι Χέιγουαρντ.

Σύμφωνα με τη ΒΡ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 26.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις, συνολικού κόστους 36 εκατ. δολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή