ΗΠΑ: Ρεκόρ οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 08:36
A- A A+

Σημαντική αύξηση τους τελευταίους εννέα μήνες σημείωσε ο αριθμός σε απόπειρες επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ από «εγχώριες» εξτρεμιστικές ομάδες, αλλά και ξένες, υπερβαίνοντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μη διαβαθμισμένο μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το μνημόνιο, που ετοιμάστηκε για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκτιμά ότι οι εξτρεμιστές στη χώρα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να πλήξουν «εύκολα προσβάσιμους» και πολυσύχναστους στόχους.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Times Square της Νέας Υόρκης και τον κατηγορούμενο γι' αυτήν, Φαϊζάλ Σαζάντ, καθώς και στο Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο στην κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στον υπόγειο της Νέας Υόρκης.

Το μνημόνιο διανεμήθηκε την 21η Μαΐου, ανέφερε το CNN.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέφρασε ανησυχία για το ρυθμό των αποπειρών για επιθέσεις, σημειώνοντας ότι συμβαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ με «αυξανόμενη συχνότητα». Τόνισε την τάση οργανώσεις όπως η Αλ-Κάϊντα να χρησιμοποιούν δυτικούς ως πράκτορες και ηγετικά στελέχη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή