ΝΔ: Τακτική αναβολών στις αποκρατικοποιήσεις

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 14:30
A- A A+

Τακτική αναβολών και καθυστερήσεων χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Εκ μέρους, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας τόνισε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να διαλέγεται στο εσωτερικό της, χωρίς προσανατολισμό και στόχευση».

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της Ν.Δ., Χρ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στο χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο, συμπλήρωσε πως το οικονομικό επιτελείο μετέθεσε για το επόμενο υπουργικό την απόφαση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ασκώντας κριτική στην έως τώρα πολιτική που ακολουθείται, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως επιβεβαιώνεται «το χειρότερο σενάριο του ΔΝΤ και η κριτική μας για παντελή έλλειψη αναπτυξιακού προσανατολισμού » και τόνισε τα ακόλουθα:

1ον. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις αρχές Ιανουαρίου 2010, ανέφερε πως «…το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου ιδιωτικοποίησης ξεκινάει στις αρχές του 2010 με μια σειρά ώριμων έργων και συνεχίζεται το 2011 και το 2012 με τις περιπτώσεις και τους τομείς που απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς».

2ον. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στις 9 Απριλίου 2010, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πρωθυπουργό είχε τονίσει ότι «…την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στο Υπουργικό Συμβούλιο μία συζήτηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων...».

3ον. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στις 13 Απριλίου 2010, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με το ποιοί δημόσιοι οργανισμοί θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλώνοντας πως «…αν σας περιγράψω παράδειγμα, θα προκαταλάβω τη συζήτηση που θα κάνουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο είτε την Πέμπτη είτε κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα...(ΝΕΤ, Εκπομπή “Press”)».

4ον. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στις 20 Απριλίου 2010, στη Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως θα αναφερθεί στο ζήτημα τον αποκρατικοποιήσεων «...μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας...».

5ον. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στις 3 Μαΐου 2010, απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αποκρατικοποιήσεις πως «…θα υπάρξει σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο μια συζήτηση γι’ αυτό. Έχω ετοιμάσει πρόταση μ’ εναλλακτικές... (ALTER, Εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο”)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή