Ακαρπες οι έρευνες για τη δολοφονία του Αμερικανού διπλωμάτη στην Ιορδανία

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 12:52
A- A A+

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τη δολοφονία του αμερικανού διπλωμάτη Λώρενς Φόλεϊ στο Αμμάν, καθώς δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην εύρεση σοβαρών στοιχείων και οι αρχές δεν έκαναν καμιά σύλληψη, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

«Εξακολουθούν να μην υπάρχουν σοβαρά στοιχεία στην έρευνα που διεξάγει η ιορδανική ασφάλεια υπό το συντονισμό αμερικανών πρακτόρων», δήλωσε πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της. Δεκάδες άτομα ανακρίθηκαν την ημέρα της δολοφονίας του Φόλεϊ, την 28η Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν οδήγησε στον εντοπισμό σοβαρών στοιχείων.

Πολιτικοί κύκλοι στην Ιορδανία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ξένοι που ίσως διέφυγαν από τη χώρα λίγο μετά την επίθεση. Πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν ότι αυτά είναι σενάρια που εξετάζονται αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τα στηρίζουν. Καθώς, ωστόσο δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία που να υποδηλώνουν ένα σεξουαλικό έγκλημα, ο φόνος του Φόλεϊ θεωρείται πολιτική δολοφονία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία, την πρώτη Αμερικανού διπλωμάτη στην Ιορδανία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος της Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) δέχτηκε το πρωϊ της 28ης Οκτωβρίου οκτώ σφαίρες, ενώ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του, έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητό του για να πάει στο γραφείο του.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή