Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 08:31
UPD:12:06
A- A A+

* Στην Κομοτηνή βρίσκεται και σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Σήμερα 28 και αύριο 29 Μαΐου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το 8ο Συμπόσιο Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Βορείου Ελλάδας. Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 251 ΓΝΑ, 401 ΓΣΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ και των Νοσοκομείων "Αττικό" και "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν Ελληνες και ξένοι επιστήμονες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πεδίο. Περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα του Συμποσίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.armyicu.gr Τηλ. γραμματείας: 210-7254-360.

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. η Autonomia EXPO με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές ανάγκες.

* Ξεκινά σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών των εξετάσεων για τους αποφοίτους ΤΕΕ.

* Στις 8 π.μ. η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

* Στις 8 π.μ. στην οδό Καλλισθένους 66 (3ο Διαμέρισμα) συνεργεία του Δήμου Αθηναίων θα απομακρύνουν δύο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

* Στις 8:30 π.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, έκτακτο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θέμα: «Ενεργοποίηση της Αγροτικής Ευρώπης».

* Στις 9 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και στις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας οι τελικοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας.

* Στις 9 π.μ έως τη 1 μ.μ. στα Γήπεδα Θέρμης, οι τελικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Porto Carras» στη Χαλκιδική το 7ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (7th ESBME), που διοργανώνει ανά διετία η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΕΛΕΒΙΤ. Τα δύο συνέδρια είναι ενσωματωμένα στο MEDICON 2010.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής (ΚΕΚΥΚΑμεΑ).

* Στις 10 π.μ. στο Γήπεδο Σταυρού το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Λαγκαδά για τους Νομαρχιακούς Αγώνες με τίτλο: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων Σταυρού, Μικρής Βόλβης, Αρεθούσας.

* Στις 10:30 π.μ. στη Νομαρχία Κομοτηνής σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης.

* Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο της Κω, παρουσίαση της πρότασης του δημάρχου Γιώργου Κυρίτση για την αξιοποίηση και ανάδειξη κτιριακών συγκροτημάτων: Οινοποιείου Παλιάς και Νέας ΑΒΙΚΩ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Ι. Τσιούμης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελληνας μαχητής και νικητής της ερήμου, Βασίλης Ορφανός, μιλά για τις περιπέτειές του στο Rally Dakar», που διοργανώνει το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα αποτελείται από μια παρουσίαση της προσπάθειας του κ. Ορφανού, τις εμπειρίες από τις συμμετοχές του και θα ακολουθήσει επίδειξη των μοτοσυκλετών με τις οποίες συμμετέχει καθώς και μετρήσεις τους στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής.

* Στις 12 το μεσημέρι λήγει η αλιευτική περίοδος του ερυθρού τόνου λόγω εξάντλησης της εθνικής ποσόστωσης, πληροφορεί τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ειδική άδεια αλιείας ερυθρού τόνου η Νομαρχία Χανίων.

* Στη 1 μ.μ. στην οδό Δημοχάρους 23 και Μ. Μερκούρη (1ο Διαμέρισμα) συνεργεία του Δήμου Αθηναίων θα απομακρύνουν μία παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

* Στις 3 μ.μ. στην Κομοτηνή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τοπικά στελέχη.

* Στις 4:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την 19η Πανελλήνια Εμπορική Εκθεση «Θράκη 2010».

* Στις 5:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκινέ «Ιουλιανός Τσιράκης» στα Χανιά, ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Προβλήματα παραγωγής και διάθεσης Εσπεριδοειδών και Αβοκάντο στην Κρήτη» διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, το ΓΕΩΤΕΕ / Παράρτημα Κρήτης, ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Χανίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Σκινέ «Ιουλιανός Τσιράκης». Στην εσπερίδα θα μιλήσουν, ο ειδικός σύμβουλος Ιncofruit Hellas, Γιώργος Πολυχρονάκης με θέμα: «Η εμπορία των εσπεριδοειδών και αβοκάντο», ο γεωπόνος – βιοκαλλιεργητής, Γιώργος Καλλιτεράκης με θέμα: «Η παραγωγή και η εμπορία του αβοκάντο στην Κρήτη», ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης και πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων, Λευτέρης Ντουντουνάκης, με θέμα: «Προβλήματα, δυνατότητες και προοπτικές των κρητικών εσπεριδοειδών», ο εκδότης του Περιοδικού Φρουτονέα, Παναγιώτης Ορφανός με θέμα: «Εμπορικές προοπτικές των νέων ποικιλιών εσπεριδοειδών», και ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις με θέμα: «Η ανταγωνιστικότητα των εσπεριδοειδών της Κρήτης». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Αγίου Δημητρίου αγώνας 1ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ – 2ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών. Σε αυτόν συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας, Τουρκίας, Ιρλανδίας, Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τελική φάση του θεσμού πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Σπάτων αγώνας 1ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ – 2ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 9 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσλαονλίκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και ομάδα νέων ηθοποιών θα ερμηνεύσουν τα sms, ένα έργο που γράφτηκε κατά τη μετάδοση μιας εκπομπής και μετρά 160 υπογραφές σε 2.000 sms.

Σάββατο 29 Μαΐου

* Διεθνής Ημέρα Προσωπικού των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ, η σημερινή και Διεθνής Ημέρα Κυανόκρανων.

* Την λεωφορειακή γραμμή «Χ8» δρομολογεί ο ΟΑΣΑ σήμερα 29 και αύριο 30 Μαΐου, λόγω των έργων ανακαίνισης στις γραμμές του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια ως τα Ανω Πατήσια.

Η «Χ8» θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την Αττική μέχρι τα Α. Πατήσια. Το κομμάτι από την Ομόνοια ως την Αττική θα εξυπηρετείται από τη γραμμή «2»του μετρό.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Λιοσίων μπροστά από το σταθμό της Αττικής, και το τέρμα της επί της Αγ. Λαύρας 92 μεταξύ των οδών Παρορίτη και Χαλκίδος.

Οι ενδιάμεσες στάσεις:

1. Με κατεύθυνση προς Ειρήνη: Λιοσίων (ΙΚΑ), Αχαρνών (Πολυκατοικίες και Αγ. Ελευθέριος).

2. Με κατεύθυνση προς Αττική: Αχαρνών (Αγ. Ελευθέριος και Γέφυρα), Λιοσίων (ΙΚΑ).

Η συχνότητα των δρομολογίων και των δύο γραμμών είναι αντίστοιχη των δρομολογίων του ΗΣΑΠ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ «185».

* Στις 10:30 π.μ. από το λιμάνι του Πειραιά, Πύλη Ε1, Ε2, Ακτή Βασιλειάδη, ο απόπλους του «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES για την τρίτη κρουαζιέρα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, για Ρόδο-Κω-Σάμο-Τήνο ή Σύρο-Μύκονο.

* Στις 11:30 το πρωΐ επίσκεψη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των παιδιών του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι» διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης νομαρχιακής συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χριστίνας Κελεσίδου.

* Στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι, τα αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, από τον δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη. Το νέο άγαλμα φιλοτέχνησε ο Μαρουσιώτης γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης, το οποίο και δωρίζει στο Δήμο Αμαρουσίου. Είναι από χυτευμένο ορείχαλκο πατιρασμένο με άσπρο, αντίγραφο 2/3 φυσικού μεγέθους του αγάλματος που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου. Η Αμαρύσια Αρτεμις παρίσταται με τόξο στο χέρι και ένα ελάφι. Το νέο άγαλμα θα τοποθετηθεί στην κρήνη, στη θέση που το 1925 ήταν το άγαλμα της Αμαρύσιας Αρτέμιδος, μαρμάρινο αντίγραφο ενός μπρούζινου αρχαϊκού που είχε φιλοτεχνήσει ο Λεωκράτης.

* Στις 5 μ.μ. στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης οι αγώνες στίβου «1α Χειμωνίδεια 2010», που διοργανώνει ο Α.Σ. Ρήγας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης προς τιμήν του Κώστα Χειμωνίδη, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Κερατέας ο αγώνας 3ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ – 3ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Μαρκοπούλου, ο αγώνας 4ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ – 4ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 6:30 μ.μ. οι εξετάσεις στο μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 85), εκδήλωση μνήμης της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453, διοργανώνει το Κέντρο, με τη συνεργασία του Ελληνικού Συνδέσμου «Ο Παρθενών». Στη διάλεξη με τίτλο: «Τα προηγηθέντα της Αποφράδος Ημέρας», θα μιλήσει ο ιστορικός ερευνητής και μέλος του Συνδέσμου, Χ. Συμσάρης. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Γ. Μπασιάκο, ενώ θα παρουσιαστεί σε βίντεο το έργο για την Αλωση του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ανα-γέννηση».

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2010 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» και την «Αρχιτεκτονική Επιτόπου». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Συντονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Γιάννης Χατζηγώγας μαζί με φοιτητές των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων και Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗΚΕΠΑΜ), εκδήλωση μνήμης για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, με ομιλία που έχει θέμα: «Αλωση: Το μέγα δίδαγμα της ιστορίας» από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αντιπρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιο Καραθανάση. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με τραγούδια της Μικράς Ασίας από τη Χορωδία του Ενιαίου ΚΑΠΗ Μίκρας και τη Χορωδία του Σωματείου Μικρασιατών Κάτω Σχολαρίου.

* Στις 8 μ.μ. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Show δυναμικών αθλημάτων «No limits», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσλαονλίκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και ομάδα νέων ηθοποιών θα ερμηνεύσουν τα sms, ένα έργο που γράφτηκε κατά τη μετάδοση μιας εκπομπής και μετρά 160 υπογραφές σε 2.000 sms.

Κυριακή 30 Μαΐου

* Ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου στο Δίον Πιερίας, το 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ), με κύριο θέμα: «Στρατιωτική Προληπτική Ιατρική».

* Στις 11 π.μ. στη νέα πλατεία επί της Λεωφόρου Τσαλδάρη και οδού Αιμίλιου Βεάκη, ο Δήμος Περιστερίου και η Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Ελληνα στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη.

* Στις 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, το δεύτερο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» των Βορειοηπειρωτών του Νομού Χαλκιδικής, ομιλίες καθηγητών. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο «ΑΓΙΟΝΕΡΙ».

* Στις 12:30 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-254-0600), διάλεξη της παιδοψυχιάτρου-συμβούλου στην τηλεφωνική γραμμή της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής υγείας Παιδιού και Εφήβου, Βασιλική Κονδύλη θα αναλύσει το θέμα: «Εκφοβισμός στο σχολείο». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 4 μ.μ στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», Μικρός Τελικός , Ηττημένος Αγώνα 13 – Ηττημένος Αγώνα 14, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 198) η 5 η Εκθεση Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, που διοργανώνει η Νομαρχία και η εφημερίδα «Οικολογία και Περιβάλλον». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα παραδοσιακά χορευτικά σχήματα: Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» (παραδοσιακούς χορούς Πόντου και Θράκης), Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πυλαίας (παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας), Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου (παραδοσιακοί χοροί Πόντου) και Κερκυραϊκή Ενωση Θεσσαλονίκης «Αγιος Σπυρίδων» (παραδοσιακοί χοροί Κέρκυρας).

* Στις 7 μ.μ. στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», Μεγάλος Τελικός, Νικητής Αγώνα 13-Νικητής Αγώνα 14, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 7 μ.μ. στον χώρο του Δημαρχείου στον Εμπωνα, τα επίσημα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταβύρου, από τον Δήμο Αταβύρου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

* Στις 8 μ.μ. από το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ η Τελετή Εναρξης των Δοκιμαστικών Διοργανώσεων Αθήνα 2011 των Πανελλήνιων και Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics με σύνθημα: «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος», που θα διεξαχθούν το τριήμερο 31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις αποτελούν το προοίμιο της σημαντικότερης διοργάνωσης στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας που έχει αναλάβει ποτέ η πατρίδα μας, των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics του 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή