Εξηγήσεις από τους πρώην πρωθυπουργούς ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης

Αιχμές κατά του Κ. Σημίτη από τον Αλέξη Τσίπρα
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 12:54
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς όπως είπε, «πρωταγωνιστές στις μίζες ήταν πολύ στενοί τους συνεργάτες».

Επικαλούμενος την κυνική -όπως τη χαρακτήρισε- ομολογία του κ. Μαντέλη ότι έπαιρνε «μίζα», ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «κάδρο διαφθοράς με στενούς συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών»: «Τσουκάτος, Μαντέλης, Αγγέλου Ρουσόπουλος, όσοι είναι στο "κάδρο" της διαφθοράς ήταν κοντά σε πρωθυπουργούς. Τώρα, πώς αυτοί οι Πρωθυπουργοί δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, μου κάνει εντύπωση. Τώρα δε τελευταίως, είναι άναυδοι και αυτοί οι ίδιοι» και πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση τόσο σε ό,τι αφορά τη διαφθορά όσο και το πώς εκτοξεύτηκε το χρέος της χώρας στα ύψη.

«Πρότεινα να έρθουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να μας πούν εκεί τι έχουν κάνει, τι έχει γίνει. Ζήτησα επίσης να γίνει μια επιτροπή ad hoc από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τους πρώην Προέδρους της Βουλής για να εξηγήσουν, επιτέλους, οι πρώην Πρωθυπουργοί, πως το χρέος έφτασε στα 300 δισ. ευρώ. Δεν έγινε ούτε αυτό. Ας πάνε τότε στις Εξεταστικές Επιτροπές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ενδιαφέρεται και ανταποκρίνεται σε προτάσεις για συναντήσεις πολιτικών αρχηγών και συσκέψεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόταση σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και μπορεί να την περιλάβει μεταξύ των λύσεων στο δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που επικρατεί», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στις εξελίξεις με την υπόθεση της Siemens αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη:

«Βγήκε χθες ο κ. Σημίτης έπεσε και αυτός από τα σύννεφα, έπεσε από τα σύννεφα ο άνθρωπος δεν ήξερε, που να ξέρει τι έγινε 8 χρόνια κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας. Που να φανταστεί ότι οι διπλανοί του, οι συνεργάτες του οι κοντινοί, παίρνανε χορηγίες για τις εκλογές. Δεν ήξερε ο άνθρωπος, είναι οργισμένος τώρα...».

«Το μόνο που τον νοιάζει είναι μη τυχόν και το έργο της κυβέρνησής του δυσφημιστεί. Δεν κατάλαβε ότι τόσα χρόνια, αυτό τον πλούτο που παρήχθη δεν τον πήραν οι εργαζόμενοι στο εισόδημά τους, πήγε σε λίγες οικογένειες. Σε καμιά δεκαριά οικογένειες πήγε αυτός ο πλούτος. Δεν το κατάλαβε. Και φοβάται τώρα μη τυχόν και τα μεγάλα δημόσια έργα της εποχής δυσφημιστούν. Ποια δημόσια έργα; Αυτά που κόστισαν τρεις φορές περισσότερο στον ελληνικό λαό και τα οποία οδήγησαν τεράστια ποσά στα κομματικά ταμεία και των δυο κομμάτων εξουσίας, σε μίζες», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

«Η δικαιοσύνη, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουν, έστω και τώρα, αυτό που πρέπει για να βρεθούν και οι άλλοι "Μαντέληδες" που βρίσκονται στα δύο μεγάλα κόμματα. Όσοι θέλουν να ξεβρομίσει το πολιτικό σύστημα και να πληρώσουν όσοι πήραν μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα, πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους ελάχιστους που πιάστηκαν "με τη γίδα στην πλάτη"», σχολίασε από την πλευρά του, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή