HΠΑ: «Σταμάτησε» η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 14:59
UPD:15:31

A- A A+

Η διαρροή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού έχει σταματήσει μετά την επιχείρηση σφράγισής της με λάσπη, ωστόσο το ερώτημα είναι αν η κατάσταση είναι βιώσιμη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής ναύαρχος Θαντ Αλεν.

Μιλώντας στο ABC, ο κ. ¶λεν διευκρίνισε ότι οι επόμενες 12 με 18 ώρες είναι «πολύ κρίσιμες» για την επιχείρηση.

Aναφερόμενος στην πορεία της επιχείρησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Τόνι Χέιγουαρντ είπε ότι «προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο» και ότι έχουν επίσης εγχύσει μέσα στην πετρελαιοπηγή, εκτός από λάσπη, λάστιχο και άλλα υλικά.

Αργότερα σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη επίσκεψή τους τις ακτές της Λουϊζιάνα από την ένραξη της κρίσης.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησής του, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που ανέφερε ότι το 60% των Αμερικανών είναι δυσαρεστημένοι με την απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση.

Όπως είπε ο Ομπάμα, η BP θα είναι υπόλογη για τη διαρροή πετρελαίου και η αμερικανική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η εταιρεία θα πληρώσει για όλες τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1822416

Ανακοίνωσε παράλληλα την παράταση κατά έξι μήνες του μορατόριουμ στις νέες υπεράκτιες γεωτρήσεις, ενώ σημείωσε ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή