Τριπλασιάζει τις δυνάμεις στον Κόλπο του Μεξικού ο Ομπάμα

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 22:50
UPD:23:03
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε σήμερα πως θα καταστήσει την BP υπεύθυνη για το κόστος της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, αναλαμβάνοντας, ωστόσο, την τελική ευθύνη για την επίλυση της καταστροφής.

«Αναλαμβάνω την τελική ευθύνη για την επίλυση αυτής της κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λουιζιάνα προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα.

«Είμαι ο πρόεδρος και η ευθύνη σταματά σε μένα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, έδωσε εντολή για τον τριπλασιασμό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στις παραλιακές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, οι οποίες έχουν ήδη επηρεασθεί από την πετρελαιοκηλίδα ή κινδυνεύουν να επηρεασθούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, και από το διοικητή της ακτοφυλακής, ναύαρχο Θαντ ¶λεν, να «τριπλασιάσουν τις δυνάμεις εκεί όπου το πετρέλαιο έχει αγγίξει τις ακτές ή πρόκειται να το κάνει μέσα σε 24 ώρες».

Αυτή η απόφαση, διευκρίνισε, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εντατικοποιήσει την ήδη ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, μάχη κατά της καταστροφής που προκλήθηκε από την έκρηξη και τη βύθιση πριν από πέντε εβδομάδες μίας εξέδρας την οποία εκμεταλλεύεται ο όμιλος BP, 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λουιζιάνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή