Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Λαμία

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 10:04
UPD:17:35

A- A A+

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη στη Λαμία μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίοι έφθασαν τα ξημερώματα στην πόλη εν όψει του ημιτελικού του φάιναλ φορ του χάντμπολ.

Ήδη, στο νοσοκομείο της Λαμίας έχουν μεταφερθεί επτά άτομα από τα οποία έξι είναι οπαδοί που έχουν τραυματιστεί στις συμπλοκές και ένας πολίτης που ένοιωσε δυσφορία από τα δακρυγόνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τραύματα είναι ελαφρά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, στο κέντρο της πόλης, και προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ. Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας να τυλιχθούν στις φλόγες.

Με την επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν με αποτέλεσμα να φτάσουν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας, όπου επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Τα επεισόδια συνεχίζονται αυτή τη στιγμή μέσα στο κλειστό γήπεδο, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να εκτοξεύουν καρέκλες και φωτοβολίδες προς κάθε κατεύθυνση.

Αναβάλλεται επ' αόριστον το φάιναλ φορ

Λόγω των επεισοδίων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατόπιν εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ. και της σύμφωνης γνώμης του Προέδρου της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω των θλιβερών εκτρόπων, ο αγώνας ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για το κύπελλο του Χάντμπολ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη Λαμία. Για τους ίδιους λόγους θα αναβληθεί το σύνολο των αγώνων της τελικής φάσης του κυπέλλου του Χάντμπολ.

Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις