Παραμένει η ένταση στη Λαμία

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 17:41
UPD:17:43

A- A A+

Ένταση συνεχίζει να επικρατεί στη Λαμία με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν οπαδούς της ΑΕΚ στους δρόμους της πόλης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Τουλάχιστον εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.

Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ.

Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ απ’ όπου άρπαξαν τρόφιμα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν τα ξημερώματα, όταν περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, στο κέντρο της πόλης, και προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ. Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας να τυλιχθούν στις φλόγες.

Με την επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν με αποτέλεσμα να φτάσουν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας, όπου επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων συνέχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι οπαδοί αφού διέρρηξαν τις τουαλέτες του γηπέδου ξήλωσαν τα πλακάκια και η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου και ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα.

Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.

Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

Αναβάλλεται επ' αόριστον το φάιναλ φορ

Λόγω των επεισοδίων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατόπιν εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ. και της σύμφωνης γνώμης του Προέδρου της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω των θλιβερών εκτρόπων, ο αγώνας ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για το κύπελλο του Χάντμπολ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη Λαμία. Για τους ίδιους λόγους θα αναβληθεί το σύνολο των αγώνων της τελικής φάσης του κυπέλλου του Χάντμπολ.

Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις