Τάντιτς: Η διεύρυνση της ΕΕ δεν πρέπει να διακοπεί

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 18:33
REUTERS/DADO RUVIC

A- A A+

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων δεν πρέπει «με κανένα τίμημα» να διακοπεί, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, μιλώντας σε διάσκεψη στο Σαράγεβο.

«Η πολιτική της διεύρυνσης δεν πρέπει με κανένα τίμημα να διακοπεί», τόνισε ο Τάντιτς και πρότεινε να σταλεί ένα «σαφές μήνυμα» στους Ευρωπαίους για τη σύνοδο ΕΕ-Βαλκανίων που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στο Σαράγεβο.

Μια διακοπή της διεύρυνσης θα αποτελούσε «ένα τεράστιο, ασυγχώρητο και ανεπανόρθωτο λάθος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η σύνοδος αυτή (στις 2 Ιουνίου) πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία είναι ασθητή στην ΕΕ η από τη διεύρυνση, συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», παραδέχθηκε ο Σέρβος πρόεδρος.

«Ωστόσο, η κρίση που πλήττει σήμερα ολόκληρο τον κόσμο δεν βρίσκει τις ρίζες της στους κόλπους της ΕΕ και δε δημιουργείται εξαιτίας της διεύρυνσης της ΕΕ», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι οι πολίτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτής της κρίσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή