Α1 Μπάσκετ: Τελικοί «αιωνίων» μέρος 2ο

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 15:16
A- A A+

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ (21:45, ΣΚΑΪ), με τη νίκη να είναι αποκλειστικός στόχος για αμφοτέρους για ξεχωριστούς λόγους. Χωρίς Βασιλόπουλο οι Πειραιώτες. Έτοιμο για το «διπλό»-τίτλου το «τριφύλλι».

«Μητέρα των μαχών» part 2. Απόψε το βράδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται με την αναμέτρηση να ξεχωρίζει και για τους δύο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο καθένας έχει το δικό του στόχο και σκοπό για το σημερινό παιχνίδι.

Θέλει να δώσει απαντήσεις

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το «break» στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι και πλέον οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, βρίσκονται... με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, καλούνται... να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή θα είναι και ο κόσμος των Πειραιωτών ο οποίος αναμένεται να κατακλύσει το φαληρικό γήπεδο.

Από κει και πέρα, η κάκιστη εικόνα που επέδειξαν οι φιναλίστ της Ευρωλίγκα στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο έπεσαν αμαχητί οδήγησε τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην απόφαση να «κατσαδιάσουν» την ομάδα στην προπόνηση της Παρασκευής. Με νίκη σήμερα ο Ολυμπιακός θα ισοφαρίσει τη σειρά ενώ παράλληλα θα αλλάξει η ψυχολογία τους.

Αήττητος

Οι Πειραιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν το απόλυτο στην έδρα τους μιας και φέτος είναι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις στο ΣΕΦ σημειώνοντας. Απών από το σημερινό ντέρμπι θα είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο φόργουορντ από τον Πύργο προπονείται τις τελευταίες μέρες σε πιο εντατικούς ρυθμούς, αλλά είναι απίθανο να παίξει απόψε και είναι αμφίβολο αν θα προλάβει και το τρίτο παιχνίδι την προσεχή Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Απόδραση από τον Πειραιά

Στον αντίποδα, με την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την επιβλητική νίκη και εμφάνιση της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο ΣΕΦ με στόχο να κάνει το 2-0 και να βρεθεί μία ανάσα από την κατάκτηση του δωδέκατου πρωταθλήματος τα τελευταία 13 χρόνια. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του γνωρίζουν πως το σημερινό ματς θα είναι διαφορετικό από αυτό στο οποίο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους πρωταθλητές Ελλάδας και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια, όπως πριν από κάθε μεγάλο ματς, η αποστολή αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο.

Υπερτερεί ο Παναθηναϊκός

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι η 99η στην ιστορία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα της Α1, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 55 νίκες έναντι 43 του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 34 νίκες και 14 ήττες ως γηπεδούχοι στην Α1 με αντίπαλο τον «αιώνιο», με τελευταία αυτή του 2009 για το πρώτο ματς των πλέι οφ των τελικών με 69-67. Διαιτητές του αποψινού αγώνα θα είναι οι κ.κ. Μουζάκης, Πηλοΐδης και Καρακατσούνης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις