Κολομβία: Πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 08:18
A- A A+

Πρόταση για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σε περίπτωση που κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 20 Ιουνίου, έκανε χθες ο υποψήφιος που προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία Χουάν-Μανουέλ Σάντος.

«Η κυβέρνησή μου θα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Απευθύνω έκκληση για εθνική ενότητα χωρίς διακρίσεις μεταξύ των κομμάτων», τόνισε ο Σάντος στους υποστηρικτές του, που τον επευφημούσαν έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Μπογκοτά.

Ο Σάντος, υποψήφιος του δεξιού Κοινωνικού Κόμματος Εθνικής Ενότητας του απερχόμενου προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, συγκεντρώνει το 46,6% των ψήφων, με καταμετρημένο το 99,7% των τμημάτων. Ο αντίπαλός του στον β’ γύρο Αντάνας Μόκους - πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά - συγκεντρώνει το 21,5%.

Ο Σάντος έπλεξε το εγκώμιο του Ουρίμπε: «είναι δική σας νίκη και νίκη όλων όσοι θέλουν να διατηρήσουν τη δική σας μεγάλη κληρονομιά. Η Κολομβία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία να υπερασπισθεί τις επιτυχίες σας και τα επιτεύγματά σας», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Αμύνης, που χαρακτηρίζεται από τη Βενεζουέλα ως «απειλή» για την ειρήνη στην ήπειρο, απηύθυνε επίσης έκκληση στο Καράκας και στον σύμμαχό του πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα για ειρήνευση, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει κανέναν εχθρό «σε καμμία ξένη χώρα».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Θεό και τους Κολομβιανούς για την πρώτη τούτη νίκη, καθώς και την αστυνομία της χώρας, «που χάρις σε αυτήν οι Κολομβιανοί μπόρεσαν να ψηφίσουν σε όλες τις γωνιές της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή