Καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης από τη ΝΔ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 14:05

Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος ζητά «από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε διμερές επίπεδο, προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

A- A A+

Καταδικάζει η ΝΔ την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και καλεί την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, «ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην αποστολή και να καταδικαστεί διεθνώς η ενέργεια αυτή».

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος ζητά «από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε διμερές επίπεδο, προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διαμόρφωση κοινής στάσης και σε πολυμερές επίπεδο, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στη νηοπομπή και να καταδικαστεί διεθνώς η ενέργεια αυτή».

«Είναι αυτονόητο ότι κάθε δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα, πέρα και πάνω από σύνορα, ο δε κριτής της νομιμότητάς της είναι τα διεθνή θεσμικά όργανα και όχι μονομερώς ένα κράτος », καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή