Πάραταση της Εξεταστικής για το Βατοπέδιο ζητά η ΝΔ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 17:10

Τυπικά, η ΝΔ ζητά παράταση των εργασιών, ώστε να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη ή μη, ροής πολιτικού χρήματος.

A- A A+

Παράταση τεσσάρων μηνών στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, ζήτησε σήμερα η ΝΔ στον απόηχο των δημοσιευμάτων που συνδέουν το όνομα του ¶κη Τσοχατζόπουλου, με εταιρείες που διαχειρίζονταν χρήματα της Μονής.

Τυπικά, η ΝΔ ζητά παράταση των εργασιών, ώστε να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη ή μη, ροής πολιτικού χρήματος - όπως επίσης και για να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου (σ.σ. τέτοιου είδους πραγματογνωμοσύνη, δεν έχει ακόμη παραγγελθεί).

Μία από της εταιρείες αυτές -που διαχειριζόταν κεφάλαια της Μονής, είναι και η Torcaso Investment, στην οποία άνηκε το ακίνητο του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί επίσης την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί αποδοχής συμβιβασμού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ζημία του δημοσίου.

Ουδέν σχόλιο από την κυβέρνηση

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που ανέκυψε με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος «και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει».

Σχετικά με το αν ισχύει και για τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο το δόγμα της μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για ανάλογες περιπτώσεις, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι σαφές ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα».

«Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε και επισήμανε ότι από εκεί και πέρα είναι κομματικό στέλεχος και άρα είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή