Δ. Δρούτσας: H Ελλάδα έχει την ισχύ να προστατέψει τα συμφέροντα της

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 23:56
A- A A+

«Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε από τις εθνικές μας θέσεις εξ αιτίας του δημοσιονομικού χρέους της χώρας μας. Ούτε υπάρχει κίνδυνος απώλειας του εθνικού κύρους της Ελλάδος», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

«Ακούγεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους πιθανόν να οδηγήσει στο να υποχωρήσουμε από τις θέσεις μας. Η χώρα μας όμως δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο απώλειας μέρους του εθνικού κύρους της. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που έκανε κακή διαχείριση. Δεν βρισκόμαστε όμως σε δυσχερή θέση και κοιτάμε πάντα τους συμμάχους μας στα μάτια», σημείωσε ο κ. Δρούτσας.

Διεμήνυσε ακόμη πως «η Ελλάδα διαθέτει επαρκή ισχύ για να προστατέψει τα συμφέροντα της και να διαμορφώνει τα τεκταινόμενα στη περιοχή. Όποτε ο ελληνικός λαός είχε ομοθυμία απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις».

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και οι βουλευτές του κόμματός του υποστήριξαν ότι παραμένει ο κίνδυνος να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλους συμβιβασμούς λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ που μίλησαν για υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας επανέλαβε ότι η θέση της χώρας μας είναι μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και παραδέχθηκε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» μπορεί να είναι βάση συζήτησης για την Ελλάδα.

«Ναι το Βόρεια Μακεδονία συγκαταλέγεται στις ιδέες Νίμιτς και εντάσσεται στο προκαθορισμένο πλαίσιο που μπορεί να είναι βάση συζήτησης. Δεν μπορεί όμως η Ελλάδα να επιδεικνύει τη βούληση της για λύση. Θα πρέπει και η άλλη πλευρά να αποδείξει ότι επιθυμεί ειλικρινά να διαπραγματευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή