Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 05:00
UPD:05:27
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Πιθανώς τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά. Σταδιακή στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά κυρίως το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το απόγευμα βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρο και Δυτική Στερεά όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα αργό το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Βελτίωση αργά το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα από το βράδυ είναι πιθανόν να είναι έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθεί τοπική βροχή ή καταιγίδα. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές, από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που πρόσκαιρα πιθανόν να είναι ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες νωρίς το πρωΐ πιθανόν να είναι ισχυρές.

Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή