Θερμή συνάντηση Κ. Παπούλια - Μπ. Τάντιτς

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 15:11
UPD:15:57

Ο κ. Παπούλιας στη συνάντηση με τον κ. Τάντιτς, χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας και πρόσθεσε ότι είναι «στρατηγικής σημασίας, ιστορικής σημασίας, με μεγάλο βάθος και με μεγάλο μέλλον».

A- A A+

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Σέρβο ομόλογό Μπ. Τάντιτς. Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας και πρόσθεσε ότι είναι «στρατηγικής σημασίας, ιστορικής σημασίας, με μεγάλο βάθος και με μεγάλο μέλλον».

Επιπλέον, ο ΠτΔ τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Σερβία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί –όπως είπε- το αξίζει.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Μπ. Τάντιτς

Διάλογος Κ. Παπούλια - Μπ. Τάντιτς

«Η Σερβία είναι μια σημαντική και σπουδαία χώρα. Χωρίς τη Σερβία δεν μπορεί να έχουμε ειρήνη στα Βαλκάνια. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε, διότι το παραβλέπουμε», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τάντιτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για τη συμπαράσταση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και επειδή η Ελλάδα σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις ήταν δίπλα στη Σερβία».

Σε δηλώσεις του μετά της συνάντηση και αναφερόμενος στο καθεστώς του Κοσόβου, ο κ. Παπούλιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση υπέρ της «εξεύρεσης λύσης αμοιβαία αποδεκτής, η οποία θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ελληνική θέση και τόνισε ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να έχει μια φιλική πολιτική, αλλά δεν θα αναγνωρίσει με κανέναν τρόπο την ανεξαρτησία του Κοσόβου».

Οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν εκτενώς στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, με τον Κ. Παπούλια να επαναλαμβάνει την ένθερμη και σταθερή στήριξη της Ελλάδας.

Ο Σέρβος πρόεδρος ευχαρίστησε για την ελληνική στήριξη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις ελλήνων επιχειρηματιών στην Σερβία, δηλώνοντας ευγνώμων για «όλα όσα έδωσε η Ελλάδα μετά τις δημοκρατικές αλλαγές στην χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή