Γ. Πεταλωτής: Παιχνίδι συσκότισης από τη ΝΔ

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 17:34
A- A A+

«Παιχνίδι συσκότισης παρά διαφάνειας» καταλόγισε στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Τζαβάρα να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

«Εάν αρχίσουμε να καλούμε τον οποιονδήποτε ήταν συνεργάτης του οποιουδήποτε υπουργού, τότε δεν διερευνούμε την αλήθεια, προσπαθούμε να τη συγκαλύψουμε, φορτώνοντας σε πρόσωπα συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Σημείωσε δε πως «οι μόνες αρμόδιες για την κλήτευση των μαρτύρων είναι οι ίδιες οι εξεταστικές επιτροπές. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα ήταν παρέμβαση και υποβάθμιση του έργου τους».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μανιάτης ήταν γενικός γραμματέας τότε και δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΤΕ και αρμοδιότητες επ' αυτού, ενώ για τον ΟΣΕ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι προγραμματικές συμβάσεις υπογράφηκαν ένα χρόνο προτού αναλάβει ο κ. Μανιάτης τη γενική γραμματεία.

«Είναι σαφές ότι δεν χειρίστηκε θέματα Siemens, δεν είχε αρμοδιότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου στην επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ είναι «έμμεσος» τρόπος για να τεθεί ο πρώην υπουργός εκτός κόμματος, απάντησε πως εάν υπήρχε τέτοια βούληση θα είχε τεθεί ήδη εκτός ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς όμως δεν θέλουμε να αδικούμε κανέναν και μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν μια συγκεκριμένη ιστορική πορεία μέσα στο Κίνημα και συνεισφορά στη χώρα», παρατήρησε.

«Είπαμε δικαιοσύνη και διαφάνεια παντού, αλλά χωρίς ανθρωποθυσίες και γι' αυτό η υπόθεση του κ. Α. Τσοχατζόπουλου έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή διαφάνειας», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ να παραταθεί η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, δήλωσε πως η ίδια η εξεταστική θα αποφασίσει επ’ αυτού.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ αναφορικά με το «περίφημο e-mail», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν μπορεί να κρίνει και ότι την ΝΔ την κρίνουν τα μέλη της εξεταστικής και στο τέλος θα την κρίνει ο ελληνικός λαός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή