Στον εισαγγελέα για την αγωγή Θ.Τσουκάτου ο Π. Καμμένος

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 20:09
A- A A+

Ποινικά αδικήματα ομολογούνται, σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο, από την αγωγή που έχει καταθέσει ο Θεόδωρος Τσουκάτος σε βάρος του και ζητάει 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Τα παραπάνω υποστήριξε σήμερα ο κ. Καμμένος ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, από την αγωγή ομολογούνται τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί μεσαζόντων και της χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Ευχαριστώ τον κ. Τσουκάτο για το κείμενο της αγωγής που μου κατέθεσε. Το κοινοποίησα στον Εισαγγελέα ΑΠ διότι στην αγωγή που μου κατέθεσε ο κ. Τσουκάτος ο ίδιος δηλώνει, όχι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος, όπως γνωρίζουμε έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά ως ενάγων πλέον, ότι ο ίδιος και εν γνώσει του επανειλημμένως παραβίαζε την εκλογική νομοθεσία, παραβίαζε τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και μάλιστα ότι αυτό το έκανε κατά συνήθεια και κατά πάγια πρακτική», δήλωσε ο κ. Καμμένος κατά τη έξοδό του από δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Αναφερόμενος δε στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσουκάτος με τον κ. Χριστοφοράκο προκειμένου να δώσει ο εκπρόσωπος της Siemens ως χορηγία στο ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, επισημαίνει ότι στην αγωγή του ο Θ. Τσουκάτος λέει ότι η συνάντηση έγινε με την μεσολάβηση επιχειρηματία και έτσι προκύπτει η παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή