Ομπάμα: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την πετρελαιοκηλίδα

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 20:43
A- A A+

Διαβεβαιώσεις πως εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση του νόμου, οι υπεύθυνοι για την καταστροφική διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

«Εάν παραβιάστηκαν οι νόμοι μας ... υπόσχομαι ότι θα καταστήσω υπόλογους τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης, στο όνομα των θυμάτων αυτής της καταστροφής και των κατοίκων της περιοχής του Κόλπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρακ Ομπάμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη διαχείριση της κρίσης με την πετρελαιοκηλίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο ενεργειακός κολοσσός ΒΡ θα πρέπει να θεωρηθεί υπόλογος για τις οικονομικές απώλειες που έχουν προκληθεί από «τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή αυτού του είδους στην ιστορία μας».

«Έχουμε την υποχρέωση να διερευνήσουμε τι δεν λειτούργησε σωστά και να καθορίσουμε τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για να μην ξαναζήσουμε ποτέ πια μία κρίση τέτοιου επιπέδου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή