Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς την ισραηλινή πρεσβεία

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 21:31
UPD:22:25
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ ακολούθησε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συλλαλητήριο παρευρέθη και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε πως «τώρα πιο αποφασιστικά τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι λαοί».

Σύμφωνα με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, «η τραγωδία στη περιοχή του Ισραήλ, που προκάλεσε το κράτος του Ισραήλ, και η τραγωδία των νέων μέτρων που έρχονται είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Επιπροσθέτως λοιπόν οι λαοί δεν πρέπει να ανακόψουν την πορεία της αντεπίθεσης».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για εγκληματική επίθεση την οποία και καταδικάζει. «Η επίθεση και τα θύματα της έρχονται να προστεθούν στον αμέτρητο κατάλογο ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ που έχουν συντελεσθεί με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Ζήτησε δε από την ελληνική κυβέρνηση να παύσει άμεσα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ καθώς και κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία. Επίσης, ζήτησε την άμεση απόσυρση του πλοίου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχει σε περιπολίες ανοιχτά του Λιβάνου.

Ακολούθησε πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ μέσω των οδών Αμαλίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου και των ρευμάτων ανόδου των λεωφόρων Β. Σοφίας και Κηφισίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή