Ολιγοήμερη παράταση στην Εξεταστική για το Βατοπέδιο

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 22:10
A- A A+

Νέα «ολιγοήμερη» παράταση εργασιών αποφασίστηκε για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς συν τοις άλλοις, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη.

Ο κ. Κιλτίδης πρόκειται να εξεταστεί την Τετάρτη από την Επιτροπή - ενώ έχει δρομολογηθεί και η κατάθεση του ιδιοκτήτη της εταιρείας TORCASO Investments Γ. Σαχπατζίδη, ο οποίος πάντως αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με τα ακίνητα που υπήρξαν αντικείμενο ανταλλαγής μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου. Επίσης, αρνείτια οποιαδήποτε ανάμειξη και με την αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δ. Αρεοπαγίτου του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

Την παράταση εργασιών της Επιτροπής - τετράμηνη ωστόσο - είχε ζητήσει πρώτη χθες, η Νέα Δημοκρατία, μετά από τα δημοσιεύματα για αγορά εκ μέρους του ¶κη Τσοχατζόπουλου της προαναφερθείσας οικίας. Η Εξεταστική, απέρριψε το αίτημα για τετράμηνη παράταση - ενώ και το ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του Ντίνου Ρόβλια, επέμεινε πως η εταιρεία TORCASO Investments, «είχε εντοπιστεί ήδη από την εποχή της προηγούμενης Εξεταστικής Επιτροπής, δεν βρίσκεται στον πυρήνα της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου και η τωρινή εμπλοκή της δεν είναι λόγος να αναβληθεί η έκδοση του πορίσματος. Η όποια περαιτέρω διερεύνηση της διακίνησης των κεφαλαίων, έχει εξάλλου ζητηθεί ήδη από την Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής, Μ. Μπεντενιώτη (28/5/2010) και τα οποία στοιχεία ενδεχομένως προκύψουν, θα αποτελέσουν αντικείμενο της προανακριτικής Επιτροπής και της δικαστικής διερεύνησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή