Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 05:00
UPD:05:10
A- A A+

Βελτιωμένο καιρό προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βροχές καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στη Θράκη και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα στα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν το απόγευμα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωϊνές ώρες, οπότε ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες νωρίς το πρωΐ πιθανόν να είναι ισχυρές. Γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή