Νικαράγουα: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 07:24
A- A A+

Ανέστειλε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ η Νικαράγουα, αντιδρώντας στην αιματηρή επιδρομή Ισραηλινών κομάντος εναντίον του διεθνούς στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγκα.

«Η Νικαράγουα αναστέλλει άμεσα τις διπλωματικές σχέσεις της με την κυβέρνηση του Ισραήλ», ανέφερε κείμενο που δημοσιοποίησε ο Ροζάριο Μουρίγιο, εκπρόσωπος του προέδρου και επικεφαλής των Σαντινίστας.

Στο ανακοινωθέν της η κυβέρνηση της Νικαράγουας τονίζει «την παρανομία της επίθεσης εναντίον μιας ανθρωπιστικής αποστολής, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις κυβερνήσεις των χωρών τους, ενώ η Μανάγκουα κάλεσε «να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες». Ακόμα, η κυβέρνηση της Νικαράγουας επαναβεβαιώνει την «άνευ όρων υποστήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Τον Ιανουάριο του 2009 Βενεζουέλα και Βολιβία είχαν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ μετά την επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα. Η Κούβα είχε διακόψει τις σχέσεις της με το Ισραήλ το 1973.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή