Τη χρήση πυρηνικών στο Αφγανιστάν υποστηρίζει το 54% των Αμερικανών

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2001 16:46
A- A A+

Τουλάχιστον οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν ότι ένα πυρηνικό πλήγμα θα ήταν αποτελεσματικό μέσο κατά της τρομοκρατίας και δεν θα ικανοποιηθούν, παρά μόνον όταν συλληφθεί ή φονευθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Zogby International, το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η προσφυγή στο αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο θα ήταν αποτελεσματική στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, που κήρυξε ο Τζορτζ Μπους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το 90% εξάλλου πιστεύει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων θα είναι αποτελεσματικοί στην προσπάθεια να εξουδετερωθεί το τρομοκρατικό δίκτυο του Λάντεν.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post, το 71% των Αμερικανών υποστηρίζει την αποστολή σημαντικού αριθμού στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ενώ το 64% εκτιμά ότι η επιτυχία ή η αποτυχία της εκστρατείας θα εξαρτηθεί από το εάν τα αμερικανικά στρατεύματα θα καταφέρουν να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Λάντεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή