Αμπάς: Κρατική τρομοκρατία από το Ισραήλ

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 13:23

«Ο λαός μας εκτέθηκε στην κρατική τρομοκρατία όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη νηοπομπή της ελευθερίας. Ο κόσμος όλος, μαζί με τον παλαιστινιακό λαό είναι αντιμέτωποι με την τρομοκρατία αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας.

A- A A+

«Γενναίες αποφάσεις για να αλλάξει την όψη της περιοχής» θα ζητήσει από τον Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντησή τους στις 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας.

«Το μήνυμά μου προς τον Ομπάμα στη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον την προσεχή εβδομάδα θα είναι ότι χρειαζόμαστε γενναίες αποφάσεις για να αλλάξει η όψη της περιοχής», δήλωσε ο Αμπάς.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος αναμένεται να δεχθεί απόψε τον αμερικανό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ, ενόψει της επίσκεψής τους στην Ουάσιγκτον

Παράλληλα, ο Αμπάς χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία» την αιματηρή ισραηλινή επιδρομή εναντίον διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα.

«Ο λαός μας εκτέθηκε στην κρατική τρομοκρατία όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη νηοπομπή της ελευθερίας. Ο κόσμος όλος, μαζί με τον παλαιστινιακό λαό είναι αντιμέτωποι με την τρομοκρατία αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαιρέτισε το άνοιγμα από την Αίγυπτο του μεθοριακού σταθμού της Ράφας, του μόνου μη ελεγχόμενου από το Ισραήλ σημείου διέλευσης για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη μεταφορά ασθενών, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη στάση της Τουρκίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή