ΗΠΑ : Θετικά τα αποτελέσματα για τους Ρεπουμπλικάνους

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 09:12
A- A A+

Οι Ρεπουμπλικάνοι και ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους «έγραψαν ιστορία» με τα πολύ θετικά αποτελέσματα που πέτυχε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις χθεσινές εκλογές για το Κογκρέσο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάϊσερ.

«Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος έπαιξε έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο» στην επίτευξη των πολύ καλών αποτελεσμάτων που κατέγραψε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, καθώς «για πρώτη φορά στην ιστορία το κυβερνών κόμμα δεν ύπέστη απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσσο» τόνισε ο Φλάϊσερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής και δεν θα έχουν απώλειες στη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί έχουν κερδίσει μέχρι τώρα την πολιτεία του Αρκάνσας από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά δυσκολεύονται να διατηρήσουν τον έλεγχο των εδρών για τη Γερουσία σε άλλες τέσσερις πολιτείες, όπου, πάντως, ακόμα η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει στο τέλος και νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία» πρόσθεσε. Αν οι Δημοκρατικοί χάσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, θα αποτελέσει σημαντική απώλεια για το Κόμμα τους, αφού, συνήθως, στις ενδιάμεσες εκλογές βγαίνει ωφελημένη η αντιπολίτευση.

Οι χθεσινές εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσσου αποτελούσαν σημαντική δοκιμασία για τον πρόεδρο Μπους, αφού πραγματοποιούνται στο μέσον της προεδρικής θητείας.

Στην πολιτεία της Φλόριντα ο νεότερος αδελφός του προέδρου Μπους, Τζεμπ, επανεξελέγη στη θέση του κυβερνήτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή