Εντονες επικρίσεις ΝΔ για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 19:20
A- A A+

Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνει η ΝΔ με αφορμή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εξαγγέλθηκε σήμερα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως οι εξαγγελίες είναι αόριστες και χωρίς συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον καταλόγισε στο κυβερνών κόμμα αντιφάσεις μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών, μετεκλογικών προγραμματικών δεσμεύσεων και σημερινών ανακοινώσεων. Όπως ανέφερε, τα περισσότερα από αυτά που εξαγγέλθηκαν σήμερα τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε τότε και αντιδρούσε σε όλα.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε ακόμη για αδράνεια της κυβέρνησης σε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ, «αφού, εν τέλει, οι βασικοί άξονες της ξυβερνητικής πρωτοβουλίας εδράζονται στη φιλοσοφία του σχεδίου που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταρτίσει και παρουσιάσει».

Έκανε επίσης λόγο για περιορισμένη χρηματοοικονομική αποτίμηση του «πακέτου» των αοκρατικοποιήσεων, αφού οι προτεινόμενες δράσεις, όπως υποστήριξε, δεν αναμένεται να αποφέρουν το προσδοκώμενο όφελος για την περίοδο 2011-2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή