Γ. Παπανδρέου: Θέλουμε ανεξάρτητη και ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 12:56
UPD:13:01
A- A A+

«Η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση του ελέγχου της αγοράς και θα κάνει και άλλες στο μέλλον», δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για την ακρίβεια.

«Χωρίς ωστόσο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα και με τη χώρα στην επιτήρηση, κληρονομιά της ΝΔ, οι υπουργοί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας», πρόσθεσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Α. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Α. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Ο κ. Παπανδρέου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε περιγραφή της κατάστασης στην αγορά, μιλώντας για την κυριαρχία των καρτέλ, τον ατελή ανταγωνισμό, την απουσία νέων επενδύσεων, τις στρεβλώσεις που δημιουργούν στην αγορά τα κλειστά επαγγέλματα, τις ανειλικρινείς εκπτώσεις μέσω «δώρων» από τα σούπερ μάρκετ, την αδυναμία και υποστελέχωση των ελεγκτικών αρχών.

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει «μια ανεξάρτητη και ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τελειώνουμε με τους κουμπάρους» και ότι είναι «πολύ βασικό να λειτουργήσει το παρατηρητήριο τιμών, επιτρέποντας στον καταναλωτή να παρακολουθεί σούπερ μάρκετ και αγορές».

«Είστε Πρωθυπουργός οκτώ μήνες και δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση του καταναλωτικού κινήματος, αλλά υπάρχει και μία κυβέρνηση που αναλώνει πολλά για την επικοινωνία και λίγα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς ήρθαμε για αλλαγές. Και ήταν το πρώτο που είπα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο - ότι είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία», ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Βρήκαμε μια κατάσταση με τη χώρα σε επιτήρηση - γιΆ αυτό οι αγορές είχαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή