Κολομβία: Προβάδισμα Σάντος στις προεδρικές εκλογές

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010 10:30
REUTERS/JOSE MIGUEL GOMEZ

A- A A+

Ο πρώην υπουργός ¶μυνας Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει ευρύ προβάδισμα έναντι του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Αντάνας Μόκους εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

Ο Σάντος φέρεται να συγκεντρώνει 61,6% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 29,8% του Μόκους, σύμφωνα με την δημοσκόπηση από το Centro Nacional de Consultoria που δημοσίευσε η εφημερίδα El Tiempo.

Η δημοσκόπηση έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 2.000 πολιτών σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα κι έχει περιθώριο σφάλματος ±2,1%.

Ο Σάντος κέρδισε με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο την 30ή Μαΐου, κι έγινε έτσι το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του απερχόμενου προέδρου ¶λβαρο Ουρίμπε. Ο δεύτερος γύρος διεξάγεται την 20ή Ιουνίου.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις πριν τον πρώτο γύρο εμφάνιζαν το Σάντος και τον Μόκους να ισοψηφούν--αλλά ο Σάντος συγκέντρωσε 47% των ψήφων, έναντι 22% του υποψηφίου των Πρασίνων. Ως πιθανή εξήγηση για την αποτυχία των δημοσκοπήσεων προβλήθηκε η υποεκπροσώπηση των ψηφοφόρων στην επαρχία, όπου ο Σάντος θεωρείτο "ισχυρότερος" υποψήφιος.

Ο Ουρίμπε, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, εγκαταλείπει την προεδρία τον Αύγουστο, μετά από δύο θητείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή