Ρεχάγκελ: Δεν πάμε απλά για τη συμμετοχή

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010 17:23
A- A A+

Λίγες ώρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για το ταξίδι στη Νότια Αφρική ο Οτο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μίλησαν για την εμπειρία του Μουντιάλ και τόνισαν ότι πρέπει να παίζουν σε όλα τα ματς, όπως στο μπαράζ της Ουκρανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τελευταία φορά επί ελληνικού εδάφους, αναφέρθηκε στην εμπειρία που θα ζήσουν όλοι στη Νότια Αφρική. «Είναι μια μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα πάμε εκεί απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση».

Για τη Νότια Κορέα δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και όπως και σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την Εθνική ομάδα που πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Μουντιάλ, είπε: «Η προηγούμενη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1994 και από τότε, όπως υποστήριξε και ο Ότο Ρεχάγκελ, έχουν «αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στάθηκε στο μέγεθος της διοργάνωσης. «Εχουμε μερικές ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε περισσότερο και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Προβληματισμός υπάρχει σίγουρα (σ.σ για τα 4 γκολ στα δύο φιλικά με Βόρεια Κορέα και Παραγουάη) παρόλα αυτά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές.

Η ομάδα για να έχει το πρόσωπο που θέλουμε πρέπει να πιάσει ρυθμό, να δημιουργήσει και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, είναι η πρώτη φορά για όλα τα παιδιά και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε ψηλά. Δουλέψαμε στην προπόνηση σε κάποια σημεία περισσότερο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Γιώργος Σαμαράς εξέφρασε την πίστη η ομάδα θα είναι έτοιμη στα ματς του Μουντιάλ: «Θα πρέπει να χαρούμε τη διοργάνωση γιατί δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάμε. Πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη χαρά να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα.

Είδαμε στο φιλικό με Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν κοινά σημεία με τη Νότια Κορέα αλλά η Νότια Κορέα έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Δουλέψαμε στην προετοιμασία, μπορεί να μη φάνηκε στα φιλικά αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Το πλάνο μας και η βάση μας να είναι ο επαναληπτικός με Ουκρανία. Σε αυτό να πατήσουμε και να βασιστούμε. Καλά είναι τα βίντεο που βλέπουμε τους αντιπάλους, αλλα πρέπει να είμαστε δυνατοί φυσικά και πνευματικά».

Για τον Βασίλη Τοροσίδη, το Μουντιάλ αποτελεί πρόκληση καθώς ίσως να μην ξαναδοθεί ποτέ η ευκαιρία στους παίκτες να συμμετάσχουν.

«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε υγιείς στον πρώτο αγώνα και καλοί και δυνατοί για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Η ομάδα βασίζεται στην ομοιογένεια και στο γεγονός ότι τρέχουν πολύ τα παιδιά. Εάν πράξουμε αυτό στο τουρνουά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το Μουντιάλ αποτελεί για όλους πρόκληση, οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 δεν έχουν παίξει άλλο Μουντιάλ και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πόσο μάλλον για μας. Θα πρέπει να το δούμε ως τελευταία ευκαιρία, μπορεί να μην ξαναπάμε. Είτε είναι Μουντιάλ, είτε φιλικό, είτε προκριματικός αγώνας υπάρχει το αναμενόμενο άγχος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις