Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι στη Νότια Αφρική

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 21:55
REUTERS/JAVIER LEIRA

A- A A+

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για την έναρξη του Μουντιάλ, όμως τα οργανωτικά προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν. Πριν από το παιχνίδι Νιγηρία-Βόρειος Κορέα, αρκετοί φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν όταν η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει τις θύρες, οι τραυματίες ανέρχονται στους 14, ενώ η αστυνομία τονίζει πως δεν υπάρχει νεκρός.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο «Μακχάλονγκ Στέντιουμ» (χωρητικότητας μόλις 10.000 θέσεων και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου) που βρίσκεται σε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όταν πολλοί οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στις εξέδρες του γηπέδου. Η αστυνομία εκτίμησε πως ο κόσμος που περίμενε ήταν περισσότερος από το επιτρεπόμενο και αποφάσισε να κλείσει τις θύρες. Μετά από λίγο, αυτές άνοιξαν εκ νέου και αρκετοί φίλοι της Νιγηρίας προσπάθησαν να μπουν με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί αρκετός κόσμος

Ένας αστυνομικός οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 14. Παράλληλα, η φημολογία για έναν νεκρό δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία «Υπήρξε ένας μεγάλος πανικός, αλλά αυτό συνέβη εκτός σταδίου. Υπάρχουν 14 τραυματίες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, κανένας όμως νεκρός» αναφέρουν πηγές της αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι άρχισε κανονικά, καθώς οι διαιτητές και οι δύο ομάδες δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε, στη συνέχεια πάντως διακόπηκε για μερικά λεπτά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις