Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 07:06
UPD:12:10
A- A A+

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

* Σήμερα υπογράφεται στη Μόσχα στο περιθώριο της συνεδρίασης της 7ης Μικτής Επιτροπής Ελλάδος- Ρωσίας, το καταστατικό της Ελληνο-Ρωσικής Μικτής Εταιρείας μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της Gazprom, στην αγγλική γλώσσα, που θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί το ελληνικό κλάδο του South Stream. Η εταιρεία, που θα ονομάζεται South Stream Greece A.E. θα έχει έδρα την Αθήνα και θα συμμετέχουν οι εταιρίες σε ισότιμη βάση. Η πράξη της ίδρυσης θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον.

* Στη Μόσχα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα προεδρεύσει από ελληνικής πλευράς στην σημερινή 7η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας . Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κουβέλης παρευρεθεί στο Ελληνο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Forum, που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στη Μόσχα συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τον Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέϊ Σμάτκο εξαιτίας απουσίας του Ρώσου υπουργού σε ταξίδι με τον υρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν.

* Αρχίζει από σήμερα στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Διάρκεια έως την Κυριακή 20 Ιουνίου.

* Αρχίζει σήμερα στον ΟΑΕΔ και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τη πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2010-2011. Αιτήσεις στη διεύθυνση: Δ.Γούναρη 2 & Βουλιαγμένης 518, ¶λιμος , Τ.Κ. 174 56, υπόψη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με ταχυδρομείο η courier. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr

* Διαθέσιμα από σήμερα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ – www.oga.gr – τα ονόματα των 200.000 δικαιούχων κληρωθέντων στα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. Η διαδικασία χορήγησης των δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα αρχίσει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

* Διήμερη αποχή από σήμερα των δικηγόρων της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και για το γραμμάτιο είσπραξης.

* Στις 8 π.μ. στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 45, στο ύψος του ΙΚΑ, τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμου Τυμπακίου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και συγκεκριμένα έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

* Στις 10 π.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας της Δημοτικής Αστυνομίας, παρουσία του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον πρέσβη στης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, Dr. Sc. Boro Bronza.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τουρκική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2010» που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 11 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο του Ελληνικού.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η παρουσίαση των πεπραγμένων των απερχομένων πρυτανικών αρχών και η υποδοχή των νέων πρυτανικών αρχών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση της ειδικής έκδοσης για τα πεπραγμένα της χρονικής περιόδου 2006 - 2010.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου συνέντευξη Τύπου με θέμα τα αποτελέσματα ενεργειακών μελετών που εκπονήθηκαν για λογαριασμό της Νομαρχίας Ηρακλείου και αφορούν σε δύο σχολικά συγκροτήματα και το κεντρικό κτίριο της Νομαρχίας Ηρακλείου. Ειδικότερα οι μελέτες αφορούν στο νέο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα ανεγερθεί στην περιοχή του Εσταυρωμένου, στο Ηράκλειο, στο ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Ασήμι, και στο Νομαρχιακό Μέγαρο, που μεταμορφώνεται σε ενεργειακό κτίριο, κτίριο ελάχιστης εκπομπής ρύπων στο περιβάλλον του, πράσινος πνεύμονας για την πόλη, σύμβολο περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

* Στις 11:30 το πρωΐ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια0 συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις».

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με την υφυπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας της Νορβηγίας, Rikke Lind, στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2010».

* Στις 12 το μεσημέρι στα νέα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων (Πλατεία Ελευθερίας 14, Πλ. Κουμουνδούρου) συνέντευξη Τύπου του κόμματος, εφ'όλης της ύλης.

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη) συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Επιμελητηρίου με θέμα: «Πράσινη Ανάπτυξη» που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα». Τη συνέντευξη τύπου θα δώσει ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρος της ΟΕΒΑ, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

* Στη 1 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το ΚΕΠ Κάτω Τούμπας (Δορυλαίου 72) της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 5 μ.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφης Γεννηματά, στην εθελοντική αιμοδοσία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο Ελληνικού στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα, ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στα εγκαίνια της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο «Ποσειδώνια 2010».

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή θα παραστεί στην ημερίδα δημοσιοποίησης των ιδιωτικών επενδύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

* Στις 6:30 μ.μ. στη Γήπεδο της Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας» ο φιλικός αγώνας μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων της ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την ενίσχυση «Του Χαμόγελου του Παιδιού».

* Στις 6 μ.μ. στον Δήμο Συκεών επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφης Γεννηματά, στο διαμέρισμα αυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ.

* Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Διαγωγή μηδέν» (1949) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη.

* Στις 7 μ.μ. η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, θα εγκαινιάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Συκεών.

* Στις 7 μ.μ. στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ύψος στάσης Στρατηγείου) μεγάλη ανοιχτή συναυλία διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Συνάντηση Νεανικών Μουσικών Σχημάτων». Φέτος η συναυλία είναι αφιερωμένη στον John Lennon και στα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

* Στις 7 μ.μ. από τις οδούς Αβέρωφ και Κανάρη στην Κω ξεκινά η πορεία των συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες και σύνθημα: «Πρώτα ο πολίτης. Υποχρέωσή μας η λύση των προβλημάτων του».

* Στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

* Στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Ο Δράκος» (1956) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή